Af - 07/03-14 13:51; Opdateret: 07/03-14 14:32

Kendt radiovært brugte DR-side for at vinde konkurrenceKendt radiovært brugte DR-side for at vinde konkurrence

P3-værten Sara Frost ville virkelig gerne vinde en rejse til Japan og brugte en DR-side for at forbedre chancerne.

storybild

Sara Frost bad flere gange sine Facebook-følgere på en officielt udseende DR-side om at hjælpe til i konkurrencen. (Billede: DR Presse/Facebook)

En konkurrence hos flyselskabet SAS, hvor man kunne vinde en rejse for to til Tokyo, hvis man høstede flest likes på Instagram, var så fristende for DR-vært Sara Frost, at hun valgte at bruge en officiel DR-side til at reklamere for deltagelsen.

Sara Frost, der er vært på P3-programmet "Smag på P3", opfordrede to gange sine over 3.600 følgere på sin værts-side på Facebook om at "like" et Instagram-billede, som hendes kæreste havde indsendt til konkurrencen.

Sara Frost har afvist at lade sig interviewe til metroxpress. Hendes chef Jan Laursen, der er souschef ved DR Kultur Musik og Radio, udtaler sig i sagen.

Jan Laursen fortæller, at man hos DR ikke har færdigudviklet en politik for, hvad værter må gøre på de sociale medier.

- Lige nu er retningslinjerne, at man skal tænke sig om. Hvis man er et offentligt kendt ansigt, så har man selvfølgelig også et ansvar i forhold til, hvordan man begår sig på de sociale medier, siger han.

Ikke heldigt

- Lige i det her tilfælde er det selvfølgelig ikke særlig heldigt, at Sara Frost bruger en Facebook-side, der ser officiel og DR-agtig ud, til at promovere en konkurrence. Netop fordi hun bruger et officielt værtsbillede og DR-logo.

- Det har jeg haft en snak med Sara om, og det kan hun også godt selv se. Det kommer ikke til at ske igen, siger Jan Laursen.

Der er ingen tvivl om, at Sara Frosts kæreste ville tage hende med, hvis han endte med at vinde konkurrencen. Og derfor er promoveringen af konkurrencen på Facebook-siden ikke i orden, selv om det ikke er Sara Frost selv, der har indsendt et billede til konkurrencen.

- Når man er vært på et DR-program og er kendt som sådan, selv om det i dette tilfælde er gjort i bedste mening, fordi hun gerne ville støtte sin kæreste i at vinde en konkurrence, så er det ikke heldigt, siger Jan Laursen.

Sara Frosts kæreste har nu fjernet billedet fra sin Instagram-profil, og Sara Frost har slettet en række tweets omkring konkurrencen.

Tabte konkurrence i sidste øjeblik
Som et overraskende twist på historien, blev Sara Frost og kæresten, der i lang tid så ud til at vinde konkurrence, overhalet på målstregen af en anden DR-figur.

Emil Thorup lagde nemlig også et billede på sin Instagram-konto og fik med sine over 33.000 følgere lynhurtigt over 4.000 likes på billedet. Så vidt det er redaktionen bekendt, brugte Emil Thorup dog ikke DR-kommunikationskanaler til at fremme sine vinderchancer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx