Af Simon Boas - 21/04-18 17:00

Aviciis ekskæreste poster hjerteskærende hyldest på InstagramAviciis ekskæreste poster hjerteskærende hyldest på Instagram

Siden nyheden om den verdensberømte musiker Aviciis med det borgerlige navn Tim Berglin død kom fredag, har en lang række prominente musikere hyldet den 28-årige svensker, ligesom også hans ekskæreste nu har lagt en række billeder på Instagram, hvor hun mindes dj'en.

Swedish electronic music DJ Avicii found dead at age 28

'Kom nu, babe, du må ikke give op. Vælg mig. og jeg skal vise dig kærlighed.'

Sådan indleder Emily Goldberg, der ifølge britiske Metro var kærester med Avicii fra 2011 og frem til 2013, et opslag på det sociale medie Instagram, inden hun fortsætter:

'Dette er teksten fra en sang, Tim skrev til mig. Jeg ville ønske, at jeg havde kunne leve op til det. I de år, vi var sammen, var han den, jeg kunne sige alt til og min bedste ven. Nu kan jeg ikke se på Bear (hendes hund, red.) uden at tænke på, at jeg aldrig kommer til at se hans ansigt igen. Jeg samler fortsat tankerne og tak for alle jeres hilsener. Væk mig når alt er over, for jeg vil ikke have, at det her er virkeligheden,' lyder det i opslaget, der er har fået knap 20.000 likes og mere end 500 kommentarer.

Tim Berglin, der for de fleste nok er bedre kendt som Avicii, blev fundet død fredag eftermiddag på et hotel i Omans hovedstad, Muscat.

Det vides endnu ikke, hvad den 28-årige svensker døde af, men politiet i Oman kunne lørdag formiddag oplyse til SVT Nyheder, at man ikke mistænker, at der skulle være sket en forbrydelse.

  • 28-årige, svenske Tim Bergling var under kunstnernavnet 'Avicii' en af verdens bedst betalte DJs, remixer og musikproducer.
  • Avicii var en del af en bølge af DJs (bl.a. Calvin Harris, Tiësto, David Guetta m.fl.), som har opnået popstjerne-status.
  • Mere end 1.000.000.000.000. gange er hans sange streamet på Spotify.
  • I 2015 lå han nr. 47 på Forbes liste over det 100 mest indflydelsesrige kendisser.
  • Levels fra 2011, der lå i top 10 i 16 lande heriblandt Danmark, var hans store internationale gennembrud.
  • Hans mest kendte sang Wake me up opnåede i at ligge nummer 4 på Billboards Hot 100 chart.
  • Han har udgivet to studiealbums True i 2013 og Stories i 2015 med efterfølgende koncert-tour.
  • Hans seneste udgivelse var EPen Avici (01) i 2017, der var tænkt som den første af i alt af 3 EPer.
  • I 2017 kom dokumentarfilmen Avicii: True Stories, der blandt andet handler om den pris Tim Berglings har betalt for sin berømmelse.
Politiet siger samtidig til mediet, at man ved, hvad der er sket, men ikke ønsker at dele de oplysninger med medierne.

»Vi har alle de oplysninger, vi ved hvad der skete, men vi slipper det ikke til medierne,« siger en politibetjent i sagen til SVT Nyheder.

Til den svenske avis Expressen siger politiet dog, at man inden for kort tid vil komme med mere information om dødsfaldet.

»Vi vil arbejde videre med sagen, og vil være i stand til at give oplysninger inden for kort tid. Dette er et prioriteret tilfælde,« siger en talsmand for politiet i Muscat til mediet.

Den svenske dj er særligt kendt for sangene 'Hey Brother', 'Wake Me Up' og 'Levels', som strøg til tops på hitlisterne verden over, og han har i mange år været betragtet som en af verdens førende dj's.

Kort inden sin død blev han nomineret til en Billboard Music Award for bedste dance/elektroniske album, og i et opslag på Facebook takker han den 17. april for nomineringen.

»Når jeg ser tilbage på mit liv, tænker jeg, wow, har jeg virkelig gjort det? Det var på den ene side den bedste tid i mit liv. Det kostede også en masse stress og angst men det var den bedste rejse i mit liv,« sagde han til Billboard Magazine i 2016.

»(At skabe musik, red.) er det, jeg lever for, det jeg føler, jeg er født til. Nu handler det om min kærlighed til at lave musik til her. Det er begyndelsen på noget nyt,« skrev han på sin hjemmeside, da han i 2016 stoppede med at turnere. 

»Da jeg var 16, sagde min far: Du kan gøre lige, hvad du vil med dit liv, du skal bare være klar til at arbejde hårdt for det. Det var der, jeg besluttede mig for, at når jeg døde vil jeg huskes for det liv, jeg levede og ikke de penge, jeg tjente,« sagde han i introduktionen musikvideoen til The Nights.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Kronprins Frederik fortæller om sin...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx