Af Bo Poulsen - 24/09-17 13:19

Fem ikoniske supermodeller genforenet for en aften: Her er de i dagFem ikoniske supermodeller genforenet for en aften: Her er de i dag

Fem ikoniske modeller indtog podiet i Milano fredag aften, da designeren Donatella Versace hyldede sin bror Gianni Versace, der blev dræbt foran sit hjem i 1997.

storybild

Carla Bruni,  Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford and Helena Christensen på scenen i Milano. (Billede: MIGUEL MEDINA)

Der er tale om fem ganske berømte kvinder - heriblandt danske Helena Christensen, som i den grad prydede catwalken i den italienske storby.

Christensen indtog scenen sammen med Cindy Crawford, Carla Bruni, Naomi Campbell og Claudia Schiffer. De var alle fem iført guldkjoler.

Det var 20 årsdagen for, at Gianni Versace blev skuddræbt foran sit hjem i Miami i delstaten Florida i USA. Han blev kun 50 år.

»I dag er jeg ikke ked af det. Efter 20 år kan jeg endelig gør det her med et stort smil,« sagde Donatella Versace på pressemødet inden showet startede.

Hun fortalte, at stemningen bag scenen var ligesom 'i gamle dage', og at de alle havde diskuteret, hvem der fik lov til at gå i midten af catwalken.

Udover de fem ikoniske kvinder var den næsten generation af topmodeller på plads - heriblandt Gigi og Bella Hadid. Cindy Crawfords datter Kaia Jordan Gerber gik også en tur på catwalken.

Her kan du læse lidt om de fem modeller, som var med til gøre aftenen i Milano helt speciel.

Cindy Crawford

Alder: 51 år

Civilstatus: Gift med den tidligere model og forretningsmand Rande Gerber siden 1998. Parret bor i Malibu, Sammen har de børnene Kaia Jordan Gerber 16 år og Presley Walker Gerber 18 år.

Modellen med nok verdens mest kendte skønhedsplet stoppede med at arbejde som fuldtidsmodel i 2000. Ligesom sin mand har Crawford valgt at blive forretningskvinde. Hun står bag ansigtscremen Meaningful Beauty. Derudover har hun også lanceret en møbelkollektion, der hedder Cindy Crawford Home. I 2007 valgte hun at gå aktivt ind for at hjælpe børn, der lider af leukæmi ved at støtte en række velgørende organisationer.

Carla Bruni:

Alder: 49 år

Civilstatus: Gift med den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy i 2008, som hun har den femårige datter Giulia Sarkozy med. Derudover har hun teenagesønnen Aurélien Enthoven fra et tidligere forhold.

Den fransk/italienske model og sangerinde stoppede sin aktive karriere som model i 1997 for at lave musik i stedet. Har siden hen udgivet fem albums. Carla Bruni har tidligere givet udtryk, at hun afskyr tøj, der er lavet af ægte dyrepels. Bruni har også arbejdet aktivt for organisationen Den Globale Fond til Bekæmpelse af AIDS, Tuberkulose og Malaria for at hjælpe udsatte mødre og børn mod at blive smittet med HIV og AIDS.

Naomi Campbell:

Alder: 47 år

Civilstatus: Er ifølge flere britiske medier sat i forbindelse med den egyptiske rigmand Louis C. Camilleri.

Campbell har af flere omgang været i forhold med kendte mænd. Hun var eksempelvis forlovet med U2-bassisten Adam Clayton i midten af 90'erne. Derudover har hun også været romantisk involveret med Johnny Depp og Formel 1-chef Flavio Briatore

Den britiske supermodel, som var den første sorte kvinde på forsiden af det franske modemagasin Vogue i 1988, har både forsøgt sig med musik og tv. I 2015 medvirkede hun i ni afsnit af den anmelderroste tv-serie 'Empire'. Hun er den ud af de fem supermodeller, som medvirkede i Versace-showet i Milano, der umiddelbart har haft det mest tumultariske liv.

Hun er særligt kendt for sit iltre temperament, der har resulteret i flere voldsdomme. I 2008 blev hun bandlyst fra flyselskabet British Airways, efter modellen havde et sammenstød med to betjente i lufthavnen.

Helena Christensen:

Alder: 48 år

Civilstatus: Danske Helena Christensen har dannet par med Paul Banks siden 2008. Har tidligere dannet par med 'The Walking Dead'-skuespilleren Norma Reedus, som hun fik sønnen Mingus Lucien med, der i dag er 17 år gammel.

I 1999 var hun med til at grundlægge modemagasinet Nylon. Her tog hun billedserien af skuespilleren Liv Tyler, som prydede magasinets første forside. Og fotografering har udviklet sig til mere end en hobby for den danske model. Eksempelvis har Helena Christensen siden 2014 støttet FN-organisationen UNHCR (The UN Refugee Agency). Hun har bidraget med at fotodokumentere flygtninges historier – blandt andet i Ukraine og Columbia.

I Danmark har hun blandt andet støttet Knæk Cancer-kampagnen i 2016 ved at designe en t-shirt til kvinder.

Claudia Schiffer

Alder: 47 år gammel

Civilstatus: Gift med producer og filminstruktør Matthew Vaughn siden 2002. Sammen bor parret i Notting Hill i England. De har tre børn – Caspar, Clementine Poppy og Cosima Violet.

Den tyske model bruger blandt andet sin tid som goodwill ambassadør for UNICEF. Hun har også forsøgt sig som designer. Og i 2016 lancerede hun sin egen cashmere-kollektion i samarbejde med brandet TSE. Hun har forsøgt sig med skuespil, men har ikke medvirket i nogen film siden 2003, hvor hun spillede Carol i filmen 'Love Actually'.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Undgå gebyrfælder og dårlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx