Af - 09/03-16 08:19

Kendte danske kvinder om deres forhold til Kvindernes Internationale KampdagKendte danske kvinder om deres forhold til Kvindernes Internationale Kampdag

"Vi tror selv, vi er mere ligetillede, end vi er. Når jeg lægger et 'nøgenbillede' op af mig selv, mener folk, det er min egen skyld, hvis jeg modtager dickpicks", siger Twerk Queen.

Bildstrecke im Grossformat »
- Jeg takker for alle mine muligheder, og for at jeg lever i en tid og et samfund, hvor det ikke er mit køn, der forhindrer mig i at nå mine mål. Og så glæder jeg mig over alle de stærke, kloge, sjove, smukke, flittige, liderlige og sultne kvinder, der omgiver mig. Og så beder jeg til, at vi holder op med at bekæmpe og dæmonisere hinanden, siger Hella Joof til metroxpress. - Jeg synes, kampdagen er vigtig for at belyse nogle af de problemer, som kvinder har i vores samfund. For eksempel oplever mange kvinder stadig det, der kaldes 'Victim blaming', hvor man går ind og definerer, hvem der er offer. Det handler blandt andet om, at hvis kvinder bliver krænket seksuelt, er de selv uden om det på grund af deres outfit, siger hun til metroxpress. - Jeg har særlige forventninger til kampdagen i år, fordi jeg håber, at de danske kvindeorganisationer vågner op og gør noget ved den sociale kontrol, der er med muslimske kvinder i visse miljøer. De muslimske kvinder er vores medsøstre, og vi skal engagere os i dem. Jeg håber ikke, at jeg bliver skuffet, siger hun til metroxpress. - Kvinder kan det hele – og vi kan det i højhælede sko! I dag skal vi fejre alle de kvinder, der har banet vejen frem. Vi skal fejre os selv. For vi er kickasss, og det har vi altid været, siger hun til metroxpress. - Vi tror selv, vi er mere ligetillede, end vi er. Når jeg lægger et 'nøgenbillede' op af mig selv, mener folk, det er min egen skyld, hvis jeg efterfølgende modtager dickpicks, eller hvis der i kommentarfeltet bliver skrevet grimme ting om mig. Det er lidt det samme som at sige, at det er din egen skyld, at du bliver voldtaget, når du går vovet klædt. Skyld og skam bliver stadig brugt som argument mod kvinder, siger hun til metroxpress. - I dag vil jeg kun tænke på kvinder på flugt og i krig, støtte dem på alle de måder, jeg kan – tøj, tæpper og penge. Med børn på ryggen, i maven og i favnen prøver de at klare sig. Mange møder pigtråd og tåregas – de får min fulde støtte i dag, siger skuespilleren til metroxpress. - Det er vigtigt, vi har den, men det er endnu bedre, når vi ikke længere har brug for at have en kampdag. Så længe, det er nødvendigt at have en kampdag, er det jo et tegn på, at der blandt andet stadig er noget at kæmpe for på ligestillingsfronten. Jeg håber, at det i fremtiden vil komme til at hedde Kvindernes internationale dag, siger tv-værten til metroxpress. - Det kan ikke nytte noget, at blive vred over feminismen. Den er her, fordi den stadig er nødvendig. Enhver feminist, der ytrer sig, bør være solidarisk over for fædre, der bliver diskrimineret, og folkeslag, der bliver undertrykt og minioriteter, der bliver lagt for had. Vi kan ikke revolutionere noget uden at få alle med. Hver dag bør vi vågne og være opmærksomme på andres velfærd og den del, vi har i den, siger Alberte Winding til metroxpress.

Klik her for at læse, hvad kendte, danske kvinder svarer på spørgsmålet: Hvad betyder Kvindernes Internationale Kampdag for dig?

"Ligestilling mellem kønnene", "kønsdiskrimination" og "sammenhold".

Det plejer at være nogle af de ord, der bliver brugt om Kvindernes Internationale Kampdag - men hvilke ord og tanker knytter kendte, danske kvinder til dagen?

Det har metroxpress spurgt dem om.

Den Lyserøde Elefant: Kæmp kampen hele året, so!
Den Lyserøde Elefant: Kæmp kampen hele året, so!

- Det er vigtigt, vi har den (kampdagen, red.), men det er endnu bedre, når vi ikke længere har brug for at have en kampdag. Så længe, det er nødvendigt at have en kampdag, er det jo et tegn på, at der blandt andet stadig er noget at kæmpe for på ligestillingsfronten. Jeg håber, at det i fremtiden vil komme til at hedde Kvindernes Internationale Dag, siger tv-vært Cecilie Lassen til metroxpress.

Læs svarene fra de andre kvinder ved at klikke dig gennem galleriet på mx.dk

KVINDERNES KAMPDAG: Genlæs guldkorn fra de seje kvinder her
KVINDERNES KAMPDAG: Genlæs guldkorn fra de seje kvinder her

LÆS OGSÅ: Her er metroxpress' seks gæsteredaktører til Kvindernes Kampdag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
68-årige Preben forstår ikke...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx