Af - 15/12-15 12:14; Opdateret: 15/12-15 13:26

Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dagHusker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag

Lasse Baunkilde spillede i 1998 hovedrollen som Wilhelm Mortensen i TV 2's julekalender 'Brødrene Mortensens jul'. I dag er han 32 år, har sluppet skuespillet og i stedet uddannet sig som musiker.

Bildstrecke im Grossformat »

Lasse overtager i dag metroxpress' Snapchat-profil. Følg med på 'mxfesten'.

Lasse Baunkilde var allerede blevet landskendt som køkkendrengen Aske i filmen 'Ørnens øje', da han året efter i 1998 fik rollen som Wilhelm Mortensen i Regnar Grastens store familiejulekalender 'Brødrene Mortensens jul'.

- Før 'Ørnens øje' havde jeg bare lavet lidt skuespil i skolen. Jeg var nok 11 år og sagde til min mor, at jeg godt kunne tænke mig at lave film, så vi begyndte at kigge i aviserne efter castings. Jeg kom til casting på en tv-serie, der hed 'Bryggeren' og nåede ret langt dog uden at få rollen, men nu stod jeg i hvert fald på deres lister, husker han i dag tilbage om den spæde start.

Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag
Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag

Et par år senere stod han så 14 år gammel som hovedrollen i TV 2's julekalender og skulle spille kejtet op til den lidt ældre Sofie Lassen-Kahlke, der spillede byens søde pige 'Kaffe Hanne'.

Husker du Sus fra 'Julestjerner'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du Sus fra 'Julestjerner'? Sådan ser hun ud i dag

- Det var ikke så svært at leve sig ind i rollen at skulle være lidt akavet teenageforelsket i hende, griner Lasse Baunkilde, som generelt havde en fed oplevelse med at lave julekalender.

Husker du Malte fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Malte fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

- Det var lidt skræmmende, at alle pludselig genkendte en, når man gik på gaden, men ellers husker jeg det som en super sjov tid.

Efter 'Brødrene Mortensens jul' begyndte Lasse Baunkilde i gymnasiet, hvilket gjorde at han skar ned på skuespilleriet. Det blev til et par mindre roller i forskellige tv-serier, men da han blev student valgte han at sige mere eller mindre stop og i stedet kaste sig over musikken.

- Jeg startede på musikkonservatoriet og lever i dag af at producere og mixe musik og tage ud og spille med forskellige bands.

Husker du storesøsteren i 'Mikkel og guldkortet'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du storesøsteren i 'Mikkel og guldkortet'? Sådan ser hun ud i dag


LÆS OGSÅ: Husker du Gyldengrød fra 'Alletiders nisse'? Sådan har han det i dag

LÆS OGSÅ: Husker du lille Emma fra 'Jul i Valhal'? Sådan ser hun ud i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx