Af - 08/03-14 16:46

Ikke Grand Prix-fan? 10 ting du skal vide om i aftenIkke Grand Prix-fan? 10 ting du skal vide om i aften

Er du ikke fan af Dansk Melodi Grand Prix, men skal du alligevel se det? Så giver vi dig her et lynkursus i aftenens show.

storybild

(Billede: DR/Bjarne Bergius Hermansen)

Måske har du kæreste, ægtefælle eller børn, der har gjort beslag på tv'et og nægter at give dig fjernbetjeningen. Eller også er du bare nysgerrig efter at vide, hvilke sange der er med i årets konkurrence, men har ikke haft tid til at sætte dig ind i baggrundsinformationerne.

Derfor har vi samlet de vigtigste informationer til dig. Nedenfor er de ti facts, du bør vide for at være klar til at zappe over på sangkonkurrencen i aften – og måske endda imponere dine med-seere.

Nu er bookmakerne enige: Hvem vinder?
Nu er bookmakerne enige: Hvem vinder?

1) Dansk Melodi Grand Prix afholdes i år i Arena Fyn i Odense. Showet har ikke været på Fyn siden 1993.

2) Der er plads til omkring 5.000 tilskuere i Arena Fyn.

3) I år er der blevet indsendt rekord mange sange til konkurrencen. Hele 872 drømte om at vinde Grand Prix'et, hvilket er det højeste antal nogensinde.

4) Showet består af to runder. Først går man fra 10 til 3 sange – bagefter kåres vinderen.

5) Seernes sms-stemmer tæller 50 %, mens juryens stemmer også tæller 50 %.

6) Showet åbnes af Emmelie de Forest, der optræder med sidste års vindersang 'Only Teardrops'.

Jurymedlem: Denne sang vinder Melodi Grand Prix
Jurymedlem: Denne sang vinder Melodi Grand Prix

7) Årets værter er Louise Wolff (Aftenshowet) og Jacob Riising (Ramasjang). Mens det er Jacob Riisings debut som vært for Dansk Melodi Grand Prix, er det 3. år i træk, Louise Wolff står på scenen.

8) Pauseshowet er noget af et brag, for det bliver ren nostalgi med både Kirsten Siggaard og Søren Bundgaard, Birthe Kjær og Rollo & King på scenen. De fremfører sangene 'Ka’ du se hva´ jeg sa´', 'Vi maler byen rød' og 'Der står et billede af dig på mit bord'.

9) Sidste år blev Dansk Melodi Grand Prix fulgt af knap 1,8 millioner danskere.

10) Danmark er i år vært for Eurovision Song Contest, der finder sted i B&W Hallerne på Refshaleøen i København. Vindersangen i Dansk Melodi Grand Prix kvalificerer sig derfor direkte til finalen i Eurovision Song Contest den 10. maj – og slipper altså for at kæmpe om en finaleplads i semifinalerne.

LÆS OGSÅ: Sonny selvsikker før MGP: Vi går hele vejen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx