Af Laura Rode Nygaard - 22/11-17 13:34

Joachim afviser årelangt rygte om Henrik: 'Det er fake news'Joachim afviser årelangt rygte om Henrik: 'Det er fake news'

Prins Henrik har aldrig slået sine børn, hvilket ellers har været en 'offentlig hemmelighed'.

storybild

Kronprinsen sammen med sine forældre til regentparrets sølvbryllup i 1992. (Billede: Keld Navntoft)

Prins Joachim opdrager sine børn kærligt. Han slår dem ikke - og hans far slog aldrig ham. Det var vigtigt for prinsen at understrege, da han for nylig holdt foredrag i København.

Prins Joachim var i begyndelsen af november inviteret til at holde foredrag på Synnejysk Ambassade, som er et netværk for sønderjyder i Hovedstaden. Her skulle han fortælle om sit eget Sønderjylland og om hjælpeorganisationen CARE, som prinsen er protektor for.

Men der blev også tid til at tale om det kongelige privatliv, og undervejs i arrangementet valgte prins Joachim ifølge Se og Hør at benytte lejligheden til at afvise et rygte, som han mener, medierne har skabt.

»Jeg blev godt opdraget og kærligt opdraget. Og det bliver mine børn også. Jeg blev ikke slået - det er også en af de her fake news, som aviserne har fundet på. Jeg er aldrig blevet slået,« understregede prins Joachim ifølge Se og Hør.

De falske nyheder, som prinsen hentyder til, er formentlig de rygter om korporlig adfærd hos prins Henrik, som opstod ved regentparrets sølvbryllup i 1992. Her rejste prins Joachims storebror, den dengang 24-årige kronprins Frederik, sig og holdt en tale, som siden er gået over i historien:

'Papa, man siger, at den man elsker, tugter man. Vi tvivlede aldrig på din kærlighed. Til tider var den måske lidt overvældende, måske også lidt tilfældig. Som barn følte jeg mig tit lidt magtesløs over for din stringente logik, din klare syntaks og dit galliske temperament, og jeg sagde tit, men ikke højt, som lammet i La Fontaines fabel om ulven og lammet: La raison du plus fort est toujour la meilleure (Den stærkeste får altid ret, red.),' sagde kronprinsen i talen, som blev overværet af både festens gæster og resten af kongeriget Danmark.

De to hovedpersoner, prins Henrik og kronprins Frederik, har ligeledes været ude at rydde eventuelle misforståelser af vejen. Det gjorde de i den nye portrætbog om tronarvingen 'Under Bjælken' af Jens Andersen, som udkom i november.

Her er prins Henrik citeret for at sige:

»Der er jo så mange, der har gentaget en sætning fra hans tale til vores sølvbryllup i 1992. Det var positivt ment! Frederik forstod nemlig - ligesom jeg også forstod min far, som jeg var meget rebelsk over for - at når man forventer meget af sine børn, er man også meget hård ved dem,« siger prinsen i bogen.

Hans ældste søn fortæller ligeledes i bogen, at han er overrasket over, hvordan talen blev modtaget. Da han sagde de berømte ord, gjorde han det ikke for at udlevere sin far, understreger han.

»Måske var det i de år, man første gang fik noget mere at vide om vores familie. Dels gennem nogle interviews med min mor og min far, og så kom altså min tale. Da jeg leverede den på selve dagen, om aftenen, var det jo ikke meningen, at det skulle være pinligt eller provokerende og heller ikke sådan: 'Værsgo far, her har du en tak for 24 år!',« siger kronprins Frederik i 'Under Bjælken'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Sexrådgiver får ofte samme spørgsmål:...
bt.dk
Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx