09/05-18 13:42; Opdateret: 09/05-18 14:03

Morten fra 'Morten og Peter' er dødMorten fra 'Morten og Peter' er død

Morten Jensen fra de populære TV2-programmer om Morten og Peter er død i en alder af 41 år. Det skriver TV2.

storybild

Klub Svanen, hvor Morten havde sin fast gange, mindes ham i et opslag på Facebook.

»Selvom solen står højt på himlen, er i dag alligevel en sorgens dag. Vores allesammens Morten Jensen er nemlig taget videre til den anden side, efter længere tids op- og nedture med sygdom. I dag sender vi alle vores tanker og masser af kærlighed afsted til Mortens familie og venner. Morten vil af Klub Svanen blive husket som en drillepind, der altid spredte godt humør omkring sig - og vi kommer alle sammen til at savne Morten og hans utrolig varme væsen,« skriver klubben på Facebook.

Morten Jensen debuterede i en alder af 14 år i programmet »Er jeg da helt gak, mor?«

Sammen med vennen Peter Palland og veninden Anna Ahleson blev han spottet i en svømmehal af sportsjournalisten Nick Horup, der besluttede sig for at lave et program om de tre.

Det blev begyndelsen på 20 års samarbejde, der førte til talrige udsendelser om det populære makkerpar med down syndrom. Blandt andet: »Er jeg stadig gak gak, mor? (1995), »Ikke helt gak« (2000), »Morten og Peter vender tilbage« (2002) og »Gak gak i køkkenet« (2006).

Morten Jensen var glad for musik - især Danser med Drenge, Infernal og Roxette. Han var også meget interesseret i fodbold, og fik flere gange mulighed for at møde kendte danske fodboldsspillere, blandt andre landsholdspilleren Martin Jørgensen. Morten Jensen var glødende socialdemokrat, og i 2014 mødte han daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Enhåndet fighter får chancen: Nu skal...
bt.dk
Casper var afhængig af Treo: 'Jeg...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx