Af - 04/09-13 16:11

Mylle: Hun var utrolig sexet og flirtede vildtMylle: Hun var utrolig sexet og flirtede vildt

På lørdag fejrer P3 sin 50-års fødselsdag med en stor fest på Trekroner Fortet i Øresund – og i radioen. Her fortæller en af kanalens veteraner, Jørgen de Mylius, om fødselsdagsbarnet.

storybild

Jørgen de Mylius i 1969 i selskab med Annisette - og i dag. (Billede: DR)

Hvad var P3 for et sted at arbejde, dengang du var der?
- I 60'erne var det en meget travl og grundlæggende inciterende arbejdsplads, fordi den var ude i noget, der aldrig var afprøvet før i Danmark: en radiokanal med folkelig musik. Det hele var nyt og meget præget af medarbejdernes personlige smag. Det var både spændende og forvirrende, fordi der ikke rigtig var opstillet en musikalsk målsætning. Men vi havde også et fællesskab, fordi vi fik utrolig meget kritik både inde- og udefra, fordi vi ikke levede op til den gammeldags fortolkning af kultur.

LÆS OGSÅ: Monica Krog-Meyer kæmpede for rocken
 
Hvordan har kanalen ændret sig siden da?
- Kanalen har heldigvis udviklet sig med tiden. Men i dag er der meget mindre historik omkring sange, som blandt andet jeg altid har dyrket. Efter min smag er der for meget smalltalk og for overdreven playliste-styring.

Hvilket nummer får dig altid til at tænke på din tid på P3? 

- Helt sikkert 'Devil in Disguise' med Elvis Presley og 'Lucky Lips' med Cliff Richard, som begge var megapopulære, det første år jeg lavede radio i P3. Og så Beatles' 'Please Please Me', fordi den skabte utrolig meget røre. Cliff og Elvis havde fået 'tålt ophold' i mine programmer, men alle syntes, at Beatles var skrækkeligt, så radioen nægtede at indlemme 'Please Please Me'-albummet i Diskoteket (hvor alle DR's plader og cd'er opbevares, red.). Jeg købte den selv og spillede numrene i protest. Lytterne elskede det. Kollegerne hadede det.

LÆS OGSÅ: Lars Daneskov: Det var de mærkeligste 10 minutter
 
Hvem er den mest mindeværdige gæst, du har haft i studiet på P3?

- Jeg har haft stort set alle datidens store navne i studiet - Beach Boys, The Mamas & the Papas, Creedence Clearwater Revival, Abba … Men jeg tror, at Marc Bolan var den mest pudsige. Han var en stor glamrocker og ankom i fuld krigsmaling. Det var synd, som det gik ham (han blev dræbt i en bilulykke i 1977, red.). Eartha Kitt var også noget for sig selv. Hun var en del ældre end mig, men utrolig sexet, og så flirtede hun vildt!

Hvad ville du give P3 i 50-års-fødselsdagsgave?
- Tilbuddet om et gæste-dj-program med nogle af de sange, jeg spillede mest i 'Efter skoletid', 'Top-20' og alle de programmer, der var med til at give rockmusikken sit gennembrud i Danmark. Så P3-lytterne kunne lære lidt om historikken og nyde fortidens grundrock, der jo er baggrunden for alt det, der lyttes til i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx