Af - 02/03-14 18:19

Huxi udfordrer hele Folketinget: Sig hvad I menerHuxi udfordrer hele Folketinget: Sig hvad I mener

Huxi Bach gør klar til at tage landet rundt med et nyt onemanshow, hvor politikerne endnu engang står for skud. Han ærgrer sig over, at de ikke giver igen.

storybild

(Billede: OLUFSON JONAS)

Når Huxi Bach snakker om de danske politikere i sit radioprogram 'Huxi og det gode gamle folketing', ville han ønske, de omtalte personer ringede ind og protesterede. Men det tør de ikke, påstår han.

- De har alle sammen mundkurv på. Der er ingen i Folketinget, der siger, hvad de mener.

Huxi Bach om Marius: Hvorfor vidste NSA ikke noget? Skandale...
Huxi Bach om Marius: Hvorfor vidste NSA ikke noget? Skandale...

Ved siden af radio-jobbet tager han fra den 5. marts ud i landet med sit andet onemanshow 'Hjælp', hvor de tiltider håbløse politikere er et af omdrejningspunkterne.

- I efteråret blev jeg inviteret ind i Folketinget for at overvære Statsministerens spørgetime. Det var en frygtelig oplevelse. Ingen fik noget ud af det. Mogens Lykketoft havde sagt, at nu skulle vi efter engelsk forbillede have en debat med kød på, men vi fik præcis det modsatte. Statsministeren talte ud i det blå. Lars Løkke stillede nogle ligegyldige spørgsmål. Søren Pind væltede ind og ud af salen. Brian Mikkelsen tog billede med sin iPhone. Ingen hørte efter. Det var ét stort spil for galleriet.

Idiotisk eller sjovt? Her er den bedste ministergave
Idiotisk eller sjovt? Her er den bedste ministergave

Huxi Bach er det man roligt kan kalde en 'politik-nørd'. Han følger dansk politik helt tæt, om det så handler om 'den hemmelige socialdemokrat' eller det blot er et traditionelt indslag på Folketingskanalen.

- Jeg synes, det er sjovt og interessant. Og så er det jo vigtigt. Det er jo dem, der bestemmer over os. Dem der bestemmer, hvad vi må og ikke må.

Derfor kysser Huxi Bach med Thomas Buttenschøn
Derfor kysser Huxi Bach med Thomas Buttenschøn

I sit nye show kommer han også ind på så forskellige emner som klima-forandringer, svinetransporter og nødhjælp.

- Jeg vil helst ikke afsløre, hvordan jeg kom i gang med showet ud fra overskriften 'Hjælp', for det åbner jeg nemlig mit show med. Men jeg kredser meget om det her med, at vi lader stå til. Der er så mange ting, vi kan gøre for at få det bedre, men vi gør det ikke. Jeg gør det heller ikke. Vi er tilbøjelige til at 'like' på Facebook og så går resten nok af sig selv

Huxi Bach elsker at sparke op ad, og vil så gerne have svar tilbage.

- Jeg står ved det, jeg siger, og jeg vil gerne diskutere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx