Af - 05/08-15 10:28; Opdateret: 05/08-15 13:08

TJEK: Hvilken sang og film var populær da DU blev født?TJEK: Hvilken sang og film var populær da DU blev født?

En ny hjemmeside lader dig tjekke, hvad der lå øverst på hitlisterne og biograflisterne, da du blev født.

Bildstrecke im Grossformat »
På siden www.playback.fm kan du se, hvilken film der lå nummer ét på listerne i USA, da du blev født. Forfatteren af denne artikel er født den 4. januar 1990 - og dengang for 25 år siden, var det en Tom Cruise-film der lå helt i toppen. Det er det sjovt nok også i dag, hvor han kører med klatten i den femte Mission Impossible-film. På hjemmesiden kan man også se, hvilken sang der toppede hitlisterne på ens fødselsdag. Den 4. januar 1990 var det Sinead O'Connor med 'Nothing Compares 2 U'. Vi har også prøvet maskinen på et par af de andre journalister her på redaktionen. Vores journalist Lars D kom til verden på en dag, hvor det østrigske muskelbundt Arnold Schwarzenegger lå øverst på den amerikanske filmliste. Støttesangen 'We Are The World' lå nummer ét den 11. oktober 1985. Den 1. juni 1987 kom vores kulturjournalist Kristian til verden. Dengang var det Eddie Murphy, der var ekstremt populær i 'Frækkere end politiet tillader 2'. Denne her sang lå nummer ét, og den kender de fleste af os vist også i dag. Whitney Houston døde desværre i 2012. Den 22. september 1982 var en god dag, for der kom vores journalist Christian til verden. Men det var også en god dag for Crocodile Dundee, som lå nummet et på den amerikanske boxoffice-liste. Og hvis Christian havde kunnet danse den dag, han blev født, så havde det være til sjæleren 'Take My Breath Away' fra filmen 'Top Gun'. Vores helt egen Lars S kom til verden den 12. juli 1984, men det var Ghostbusters, der for alvor sejrede den dag. På musiksiden var den den sexede saxo-sang 'Careless Whisper', der var populær.

Hvilken film hittede mon i biograferne, da du blev født? Det er måske ikke noget, du har tænkt synderlig meget over - men kunne det alligevel ikke være sjovt at tjekke det?

En ny side lader dig tjekke det hurtigt og nemt. Når du har indtastet din fødselsdag og dit fødselsår, viser den dig, hvilken film der lå nummer ét på den amerikanske biografliste den præcise dag.

GALLERI: Disse kendisser danner par på film og i virkeligheden
GALLERI: Disse kendisser danner par på film og i virkeligheden

Der er endda også en trailer, så du lige kan få et forsmag på, hvad det egentlig er for en film - hvis det nu er en titel, du aldrig har hørt om før.

Her på redaktionen har vi prøvet den nye hjemmeside og kan konstatere, at det også dengang var stjerner som Tom Cruise og Arnold Schwarzenegger, som toppede listerne, hvilket de stadig gør den dag i dag. Så måske ser verden slet ikke så anderledes ud?

Som to små ekstra ting kan du også se, hvor meget en billet kostede i amerikanske dollars dengang, og hvor mange gange filmen kunne være blevet afspillet, hvis den havde kørt uafbrudt siden din fødsel.

Vild påstand: TV2 tør ikke lave film om kronprins Frederik
Vild påstand: TV2 tør ikke lave film om kronprins Frederik

Du kan også se, hvilken sang der toppede hitlisterne - og det er da lidt af en øjenåbner, at klassiske sange har lige så mange år på bagen som os.

Når du har fået denne sang frem, kan du trykke på en lille tekst ovenover, som sender dig videre, så du kan se, hvilken sang der lå nummer et, da du blev undfanget ni måneder tidligere.

Vigtig viden eller ligegyldig info? Vi stemmer på det første.

Klik igennem galleriet øverst, hvis du vil se, hvilke sange og film der hittede, da journalisterne på redaktionen blev født.

Du kan besøge hjemmeside Playback.fm her for at finde ud af, hvad der hittede på din egen fødselsdag. Det er supernemt!


LISTE: 20 ikoniske filmreplikker vi aldrig glemmer
LISTE: 20 ikoniske filmreplikker vi aldrig glemmer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx