Af - 19/02-14 18:00; Opdateret: 19/02-14 19:29

Geo: Glemte at spørge min kone da jeg tilbød sæd til lesbisk parGeo: Glemte at spørge min kone da jeg tilbød sæd til lesbisk par

Hvordan er det kun at have én testikel? Kan man tillade sig at trække kemo-kortet, når man bestiller en kop kaffe? Metroxpress spurgte Geo, der den 1. marts har premiere på showet 'Kemo og Comedy'.

storybild

(Billede: MEW)

Det kan godt være, han kun har én testikel, men han er ikke bange for at tale om den.

For halvandet år siden blev Geo erklæret rask efter en lang og sej kamp med testikel-kræft. Han skrev bogen 'Ikk for sjov' om forløbet, der blev en bestseller, og derefter tog han på turné med sit nye, 'alvorlige' emne om livets store spørgsmål.

Må man lave sjov med kræft? Ja, se bare her
Må man lave sjov med kræft? Ja, se bare her

- Jeg har fået et nyt publikum. Jeg er færdig med at stå og skrige som en påfugl og vil hellere lave noget med substans. Det har givet mig et lidt ældre, modent publikum. Og det er fair nok. Hvordan skulle en teenager kunne relatere til, at man har haft kræft, og at man kæmper med spørgsmål som: skal ens datter vokse op uden sin far?

Metroxpress møder Geo to uger før premieren på showet 'Kemo og Comedy'. Det bliver en udvidet udgave af efterårets show, og når han går fra scenen efter to forestillinger lukker han kapitlet om sygdomsforløbet.

- Jeg vil fortsætte med at tage ud og holde foredrag om kræft. Jeg vil gerne hjælpe, så meget jeg kan og er også blevet ambassadør for Kræftens Bekæmpelse. Men så arbejder jeg ellers på en skønhedsbog sammen med Thomas Skov. Den skal udkomme til efteråret, og vi jammer også lidt på at få lavet et show ud af det, fortæller Geo.

Medina svarer igen i 'numse-krigen'
Medina svarer igen i 'numse-krigen'

I går var han til sit halvårlige tjek på Rigshospitalet. Hver gang de stikker nålene i ham, frygter han, at kræften er vendt tilbage, men endnu engang slap han med skrækken.

Geo er godt i gang med at rose sygeplejerskerne, da metroxpress' udsendte føler sig nødtaget til at spørge ind til sagens kerne.

Hvordan er det kun at have én testikel?

- Spørger du, om jeg føler mig mindre mandig? Det er lidt anderledes. Da de fjernede den, spurgte de, om jeg ville have en protese. Ligesom når kvinder får fjernet et bryst, du ved. Så linede de tre forskellige størrelser op – jeg var selvfølgelig den store størrelse – men jeg sagde, nej tak. Jeg har efterhånden mistet så mange kropsdele(Geo remser op: Lunger, mandler, polypper, tænder, blindtarm, red.), at jeg har det okay med at være halv mand.

Når du er ude og optræde. Har du så fået diva-nykker over at miste en testikel?

- Jeg går jo rundt med et kræftkort. Hvis jeg bliver kørt over, må jeg fx ikke få ren ilt, da kemoen har beskadiget mine lunger. Det kort har jeg prøvet at spille på en Baresso. Kaffen kostede 37 kroner. Så hev jeg kortet frem og sagde 'ej, jeg har haft kræft og ikke haft nogen indkomst i elleve måneder. Kan vi ikke finde ud af noget?'. Det kunne vi så ikke. De var iskolde, haha.

Medina udfordret i ond numse-krig
Medina udfordret i ond numse-krig

Hvordan har kræft-sygdommen ellers ændret dit liv?

- Jeg er blevet meget spontan. Jeg tænker hele tiden, 'hvad nu hvis jeg dør i morgen?'. Min kone vil gerne, jeg tager den lidt mere med ro, men der skal bare ske noget, og nogle gange kommer jeg til at bruge penge, vi ikke har. For eksempel har jeg været tæt på at købe en lejlighed i New York sammen med nogle venner, fordi jeg pludselig syntes, det var fedt. Men vi havde jo ikke lige en million i overskud.

Hvad er det sidste spontane, du har gjort?

- Jeg tilbød et lesbisk par min sæd. De ville gerne have en donor, de kendte, og jeg syntes, det var en god ide, at min datter blev storesøster. Så kom jeg fuld hjem en aften og fortalte min kone det. Det var hun ikke helt klar på. Sådan noget skulle vi lige tale om først, sagde hun.

Bonus-info: Hvad skete der med Geos kasserede testikel?

- Jeg donerede den til forskning. Jeg kan sagtens se det sjove i at få den med hjem og eventuelt have den med på scenen i mit show som den store skurk, men det var jo den, der prøvede at slå mig ihjel. Arh, det ville alligevel være for underligt... Jeg deler kontor med en læge, og vi snakker meget om testikler for tiden. Så spørger jeg: 'Kan man stadig få rejsning, hvis man har mistet begge testikler?' Det kan man godt. I går sendte han mig en sms: 'Du har godt nok spurgt meget til sæd i dag'.

'Vi er de udsatte typer fra folkeskolen'
'Vi er de udsatte typer fra folkeskolen'


Få Geos humoristiske take på kræft i showet 'Kemo og Comedy' den 1. marts på Bremen.

LÆS OGSÅ: Kuren mod kræft ligger gemt i rummet

LÆS OGSÅ: Deltag i kræftforskningen via ny sjov app

LÆS OGSÅ: Nu går bagerne til kamp for at give mænd sundere 'boller'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Politiet efter brutalt overfald: Har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx