Af Tinie Maibøll - 19/03-17 19:47

Har du også været i tvivl? Dette 'dyr' er UdyretHar du også været i tvivl? Dette 'dyr' er Udyret

Skønheden og Udyret er netop nu aktuel i biograferne.

storybild

Filmatiseringen af den romantiske Disneytegnefilm 'Skønheden og Udyret' har netop haft premiere med den tidligere Harry Potter-skuespiller Emma Watson i hovedrollen.

Og mens Belle, som den kloge kvindelige hovedrolle hedder, tydeligvis er et menneske, er det måske lidt sværere at gennemskue, hvad den 'mandlige' hovedrolle Udyret egentlig er for et dyr.

Svimlende beløb: SÅ mange penge får Emma Watson for sin nyeste film
Svimlende beløb: SÅ mange penge får Emma Watson for sin nyeste film

Og mens nogen mener, at der er tale om en ren og skær fantasifigur, kan der faktisk være tale om en blanding mellem flere forskellige dyr.

Ifølge Huffington Post skulle animatoren bag figuren, Glen Keane, være blevet inspireret til Udyrets design efter en tur i den zoologiske have i London.

Meget flot og meget pastelfarvet
Meget flot og meget pastelfarvet

Det ledte til, at Udyret blev sammensat af manken fra en løve, hovedet fra en bøffel, en bjørnekrop og underbenene fra en ulv - øjnene skulle angiveligt være beholdt som menneskelige.

Disney nægter at klippe homoseksuel karakter ud af ny film
Disney nægter at klippe homoseksuel karakter ud af ny film

Men kaster man et blik rundt på de mange fansider og debattråde, ser buddene endnu mere detaljerede ud. På den ikke-kommercielle fanside Disney Online, som analyserer Disney-nyheder og er drevet af frivillige Disney-entusiaster, er Udyrets ansigt sammensat af intet mindre end fire dyr.

- Det endelige resultat blev ansigtet af en mandril, panden af en gorilla, skæg og snude af en bøffel, stødtænder af en orne, skriver Disney Online i et indlæg på siden.

Lagt for had af feminister: Frækt brystbillede har skabt shitstorm for Emma Watson
Lagt for had af feminister: Frækt brystbillede har skabt shitstorm for Emma Watson

Ifølge mediet består Udyrets krop af en bjørn og benene af en ulv. Derudover skulle Udyrets nakkehår være inspireret af en såkaldt ibis - en fugl der kan have en lidt pjusket fjerdragt.

Her ses en fulg af racen Ibis, som angiveligt skulle have inspireret Glen Keane til at designe 'Udyrets' manke. Foto: Fireglo

Tegnefilmen 'Skønheden og Udyret' udkom i 1991 og fik stor succes. Senere er den blevet opført som musical rundt omkring i verden - også i Danmark, hvor musicalskuespilleren Maria Lucia havde hovedrollen som den skønne Belle.

LÆS OGSÅ: Disney-film indeholder for første gang 'eksklusivt homoseksuelt øjeblik'

LÆS OGSÅ: Disneys nye Belle-dukke: Synes den ligner Justin Bieber

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Sportsdirektør jubler over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx