Af Maria Christine Madsen - 30/11-17 08:54

Dennis Ritter mistede begge sine forældre på seks dageDennis Ritter mistede begge sine forældre på seks dage

- Flere dage i træk ringede jeg til min mors telefonsvarer bare for at høre hendes stemme

storybild

ARKIVFOTO af tv-værten Dennis Ritter. (Billede: Simon Læssøe)

På kun seks dage gik TV 2-værten Dennis Ritter fra at have to forældre til at have ingen. Savnet til dem fik ham til flere dage i træk at ringe til sin mors telefonsvarer. Bare for at høre hendes stemme.

Det fortæller han i et åbenhjertigt interview med Aftenshowet, som han gæstede onsdag aften sammen med sin bror - Carsten Ritter - for at fortælle om deres sorg og om, hvorfor de har valgt at bearbejde den ved at være åbne om den.

De to brødre mistede på seks dage i september både deres far og mor.

Faderen fik konstateret kræft i april, kort efter han havde fejret guldbryllup med sin hustru. Da Dennis en dag i august skulle hente ham for at køre ham til hospitalet til kemobehandling, kunne han ikke komme ind i huset. Indenfor lå moderen og havde det dårligt. Hun talte sort. Da hun kom på hospitalet og blev undersøgt, viste det sig, at hun også havde kræft.

Brødrene havde ikke nået at begrave deres far, før deres mor døde.

Sorgen og savnet meldte sig især hos Dennis Ritter, der blandt andet er kendt for at kommentere cykelløb, når han var alene. Når han gik tur med sin hund. Og en dag, da han var ude at gå, blev han ramt af panik ved tanken om, at han aldrig skulle høre sine forældres stemmer igen, fortæller han i Aftenshowet.

»Vores far kunne jeg ikke ringe til, for jeg vidste, han ikke havde nogen telefonsvarerbesked, men det havde vores mor. Derfor havde jeg en periode på mange dage i træk, hvor jeg ringede til hende, bare for at høre hendes stemme,« siger han.

Det var meningen, han ville have optaget hendes stemme, gemt den, men han nåede det ikke, før abonnementet på moderens mobil blev opsagt.

Da forældrene døde, valgte brødrene at være åbne om det. På Facebook skrev Dennis Ritter en sidste hilsen til sin far og sin mor. Både som en form for terapi, fordi folk kunne se, de var påvirkede af det, og for at fortælle, hvordan deres forældre var som mennesker.

'Tidligt lørdag morgen faldt et af de største træer i skoven. Min og Carstens far, pigernes farfar og Mortens svigerfar sov stille ind i døden efter en sommer med svær sygdom. Den forbandede kræft tog endnu et menneske fra os', skrev han blandt andet, da faderen døde.

Da moderen døde kort efter, skrev han et indlæg, som han indledte med at skrive: 'Det er så uvirkeligt, det her....'.

'Døden kastede denne fredag morgen igen sin sorte skygge ind over vores familie. Min mor, Carstens mor, pigernes søde farmor, og min fars store kærlighed gennem en menneskealder døde i morges, kort efter kl.9.00. Bare seks døgn efter at vi mistede vores far. På mindre end en uge er jeg gået fra at have to forældre i live til at have nul,' skrev han og fortsatte:

'Man siger, at sorg er kærlighed, der er blevet hjemløs. Det mærker vi i helt ufattelig stor grad lige nu. Vores kærlighed til vores far og vores mor - de som skabte og formede os og sendte os ud i verden – er på bare seks dage blevet helt og aldeles hjemløs. Den har ingen steder at søge hen. I stedet kommer den ud som tårer. Jeg forstår det ikke. Og jeg ved ikke om jeg nogensinde vil forstå det.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Kom hjem til indbrud, en klippet hæk...
bt.dk
Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx