Af Andreas Erboe Vestergaard - 12/08-17 21:41

Nær ven forsvarer prins Henrik med opsigtsvækkende udmeldingNær ven forsvarer prins Henrik med opsigtsvækkende udmelding

Prins Henrik får nu opbakning fra sin nære ven Patricia Asbæk, der mener, at det ville have været nemt for dronningen at sikre sin mand den ligestilling, han så inderligt ønsker sig.

storybild

Prins Henriks nære ven Patricia Asbæk udtrykker forståelse for prinsens holdning. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Det giver den 72-årige gallerist, som har kendt regentparret gennem en menneskealder, udtryk for i et privat opslag på Facebook, som Ekstra Bladet har fået lov til at citere.

Hun skriver blandt andet, at Dronning Margrethe snildt kunne have sørget for den ønskede ligestilling.

'Det har Hendes Majestæt ikke fundet nødvendigt eller blevet rådgivet til - sandsynligvis af hensyn til den generelle folkelige mening og egen popularitet', lyder det i opslaget.

Patricia Asbæk og manden Jacob Asbæk ses jævnligt med regentparret, som er deres personlige venner.

Udmeldingen fra den 72-årig galleriejer kommer i kølvandet på den massive debat, som prins Henrik har skabt med sin beslutning om alligevel ikke at ville begraves ved sin hustrus side i Roskilde Domkirke, medmindre han bliver ligestillet med dronningen og tildelt titlen som kongegemal.

Prins Henrik har blandt andet udtalt, at det er dronningen, der gør ham til en nar, og han møder forståelse hos sin gode ven.

'Med årene- og alderen- føler Prins Henrik (måske) at hans rolle som loyalt medarbejdende husbond ved Dronningens side er blevet ændret til den klassiske role som Hofnar ved Regentens side med ret til at udtale sig, men udsat for hån, spot og latterliggørelse. Hofnarren bliver ikke begravet ved siden af Regenten er den logiske konsekvens', skriver Patricia Asbæk.

Patricia Asbæk, der i øvrigt er mor til den voldsomt succesfulde skuespiller Pilou Asbæk, skriver i en sms til Ekstra Bladet, at opslaget er skrevet med et glimt i øjet for at skabe 'forståelse af et menneske jeg respekterer og holder af'.

Regentparret holder lige nu ferie sammen i Frankrig, hvor de forleden var til intimkoncert i en kirke i den lille franske middelalderlandsby Saint-Vincent-Rive-d'Olt, der ligger små fem kilometer fra prinsens sommerresidens i Chateau de Cayx. Her blev de set arm i arm.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx