Af Simon Boas - 08/06-17 07:45

Morten Resen jubler: Scorer kassen på sit nye jobMorten Resen jubler: Scorer kassen på sit nye job

Morten Resen havde ikke den fjerneste anelse om, hvad han gik ind til, da han for et år siden sagde sit job op på Go' Morgen Danmark og kastede sig ud i iværksætteri. Nu står han, et år efter, med en kapitalindsprøjtning i millionstørrelsen og en masse erfaringer rigere.

Bildstrecke im Grossformat »

TV-værten Morten Resen har forladt det trygge vellønnede TV-job og skal lancere sin nye app GoLittle, der giver børnefamilier mulighed for at finde børnevenlige aktiviteter i nærheden af, hvor de befinder sig lige nu og her. Appen har blandt andet fået støtte fra Jesper Buch fra Just Eat og er noget, som Morten Resen har arbejdet på det seneste år.

1,8 millioner kroner.

Så mange penge har en række investorer valgt at smide i Morten Resens virksomhed GoLittle, der er en slags Tripadvisor for børnefamilier, som giver mulighed for at finde børnevenlige aktiviteter i nærheden.

»Jeg er så sindssygt glad, og det har virkelig været hårdt at nå hertil, men det bliver kun hårdere herfra, for hidtil har jeg kun haft mig selv at tænke på, men nu står jeg også til ansvar over for mine investorer, så det er nok først nu, det bliver alvor,« forklarer Morten Resen, der har givet danskerne et indblik i iværksætteriet gennem sin egen podcast.

Blandt de fem investorer, der har smidt penge i GoLittle, finder man blandt andre Just Eat-stifteren og mangemillionæren Jesper Buch samt rengøringsdronningen Birgit Aaby, som begge er kendt fra DR-programmet Løvens Hule. Og det er to personer, som Morten Resen er glad for at have med om bord.

»Jeg troede i begyndelsen, at det vigtigste var penge, men langsomt er det gået op for mig, at det også betyder noget, hvem der kommer med dem. I og med at det var Jesper Buch, som jeg i første omgang præsenterede idéen for, og han samtidig synes, at det var en super fed idé, så det er fedt, at han er med inde over sammen med Brigit Aaby, der kan bidrage med nogle andre ting. Kombinationen af de to er for mig vigtig,« siger han.

Anmeldere: Bieber viste format ved koncert i Aarhus
Anmeldere: Bieber viste format ved koncert i Aarhus

Men vejen fra tv-darling til iværksætter har langt fra været nogen dans på roser for Morten Resen. Allerede tilbage i januar forklarede han i et interview med BT, hvordan springet ud i iværksætter i virkeligheden var et mareridt.

»Jo, det er sgu da mega skræmmende. Jeg har cuttet alt, så nu er der ikke nogen penge. Der er ingen ting. Jeg har jo altid haft en orlovskontrakt med TV 2 i baghovedet, men den er der ikke mere. Hvis det her ikke lykkes, så har jeg brugt en farlig stor del af det, jeg skal leve af, når jeg bliver gammel,« lød det dengang.

Og sådan har han haft det flere gange siden.

»Jeg har flere gange tænk 'fuck, hvor er det her bare vildt hårdt', men jeg har hele tiden været overbevist om, at det er det her, jeg vil, og at jeg nok skal klare den. Det seneste år har jeg nok lært mere, end jeg har lært de sidste 10 år,« forklarer Morten Resen, der nu står over for beslutningen om, hvorvidt han skal udbetale sig selv løn eller ansætte en i Go Little, der kan hjælpe ham på den videre færd.

Idéen til GoLittle opstod, da Morten Resen og hans kone tilbragte en ferie i USA med deres børn, hvor de frustreret forsøgte at finde et spisested eller en legeplads, uden der var tale om det helt store sommerland eller en decideret turistattraktion.

Mand krævede sex af hustruen: Nu skal han i retten for sine grove metoder
Mand krævede sex af hustruen: Nu skal han i retten for sine grove metoder

GoLittle-appen er endnu ikke på markedet, men ifølge Morten Resen bør den være at finde hos de forskellige udbydere inden udgangen af 2017. Og selv om han har sat punktum i første sæson af sin podcast og iværksætterliv, så fastslår han, at man til efteråret igen vil kunne følge ham og GoLittle via podcast.

Så ofte skal du have sex hvis du vil være 'normal'
Så ofte skal du have sex hvis du vil være 'normal'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx