Af - 15/09-15 18:48

Jonatan Spang: - Normalt holder jeg mig ude af diskussionerJonatan Spang: - Normalt holder jeg mig ude af diskussioner

Standupkomiker Jonatan Spang stiller skarpt på Danmark i nyt onemanshow. Han finder det absurde i det offentlige system og danskernes evne til at hidse sig op over småting, mens man glemmer alverdens problemer udenom.

Bildstrecke im Grossformat »

Den typiske dansker hidser sig op, når det regner, når butikkerne er løbet tør for dyrekort, og når Allan Simonsen går videre i 'Vild med dans'. Det kender vi alle sammen. Også Jonatan Spang.

- Det er meget nemmere at hidse sig op over noget overskueligt, i stedet for at tage stilling til væsentlige ting som hvad der sker rundt omkring i verden. Sådan har jeg det da også selv.

Ældre kvinde overfalder Jonatan Spang: Han ser straks en joke
Ældre kvinde overfalder Jonatan Spang: Han ser straks en joke

For godt et år siden fik den 37-årige standupkomiker dog lyst til at kravle ud af sin egen navle og lave et show om samfundet omkring sig, og han bliver helt flov over tanken om sidste gang, han hidsede sig op over en bagatel.

- Der var en diskussion omkring standup på Facebook. Jeg prøver normalt at holde mig for god til at deltage, for man får jo ikke noget ud af det, men her faldt jeg i. Det handlede om, at der var nogle mennesker, som på et relativt elitært plan diskuterede, hvorfor standup ikke handlede om nogle ting, som de syntes var spændende. Jeg påpegede, at standup er en af de få genre herhjemme, som ikke er statsstøttet, og som derfor er nødt til at bruge et sprog, som folk er villige til at betale for at se. Jeg følte mig som en tåbe bagefter. Det flyttede jo ingenting.

Jonatan Spang om terror: Selvfølgelig er jeg bange
Jonatan Spang om terror: Selvfølgelig er jeg bange

Med sit nye show 'Jonatan Spangs Danmark' stiller han blandt andet skarpt på det offentlige system. 

- På den ene side er man vanvittig stolt over at være en del af verdens måske tryggeste land, og på den anden side kan det offentlige være utroligt tungt. Tag for eksempel SKAT. Det har jeg ikke en jordisk chance for at gennemskue.

Jonatan Spang om:

Flygtningesituationen:
- Det er svært at komme uden om den aktuelle flygtningekrise, så her op til premieren har jeg måtte justere på showet for at få det med. Der er mange spændinger, og folk kan hurtigt hidse sig op, men jeg synes, jeg har fundet en måde at tale om det som fungerer og er sjovt.

Sit kendskab til Danmark:
- Jeg er født i Gladsaxe, bor i København, men havde fire år i Aarhus, da jeg gik på teaterskolen. Derudover kommer jeg som komiker rundt i alle afkroge af landet, og som forberedelse til dette show har jeg også prøvet materialet af alle mulige steder.

Ikke at være for politisk:
- Jeg ønsker ikke at præge, hvad folk tænker. Jeg stemmer selvfølgelig til folketingsvalget, men jeg støtter ikke, eller er medlem af et bestemt parti. Jeg vil bare gerne påpege det absurde i nogle ting i samfundet på en sjov måde, som folk måske kan tænke videre over, når de kommer hjem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx