Af Laura Rode Nygaard - 21/10-17 22:42

Joan Ørting fik laser i underlivet: Måtte have hjælp til frygtet lidelseJoan Ørting fik laser i underlivet: Måtte have hjælp til frygtet lidelse

Sexologen Joan Ørting fortæller, hvordan hendes sexliv er blevet forandret, efter hun har fået laserbehandling.

storybild

Sexolog Joan Ørting. (Billede: Andreas Beck)

Da den 57-årige sexolog Joan Ørting kom i overgangsalderen, begyndte hun at få nogle svære gener, som gjorde det vanskeligt og ofte direkte smertefuldt at have sex. Men takket være en laserbehandling i underlivet kan hun nu nyde sex igen, skriver Ekstra Bladet.

»Jeg mærkede intet til det! Heller ikke mens laseren var oppe i mig. Det tog halvandet minut, og det er jo ingenting. Man kan dog godt opleve, at der kommer en lille røgsky ud af vagina, når man hopper ned fra briksen.«

Sådan siger en begejstret Joan Ørting, efter hun har fået en såkaldt MonaLisa Touch laserbehandling, som udføres på otte forskellige gynækologiske klinikker rundt om i Danmark.

Behandlingen fik hun, fordi hun i forbindelse med sin overgangsalder har fået lidelsen vaginal atrofi, som rammer op til halvdelen af alle kvinder, skriver Ekstra Bladet.

Lidelsen kan give tørhed i skeden, men for Joan Ørtings vedkommende oplevede hun også en ubehagelig kløen og svien i skeden, som gjorde det smertefuldt at have sex.

Men efter laserbehandlingen er smerterne fuldstændigt forsvundet. Bivirkninger har hun ikke haft - til gengæld har hun oplevet en helt ukendt fordel ved den intime behandling:

»Min skede er blevet strammere! Det er ikke noget, de fortæller deres kunder på klinikken, for det skal ikke være årsagen til, at man får det lavet. Jeg er 57 år, men min skede føles, som var den 30,« siger Joan Ørting til mediet.

Det er med såkaldt C02-laser, at kvinder som Joan Ørting kan slippe af med deres gener. Laseren stimulerer produktionen af kollagen og øger blodgennemstrømningen i slimhinden, så de igen bliver fugtige og elastiske. Behandlingen tager kun 5-10 minutter og foregår uden bedøvelse.

»Omkring 85 pct. oplever forbedring, så de igen kan have et aktiv sexliv med deres partner, derfor er der ingen grund til, at man venter med at blive behandlet. Og fordelen er jo, at der ikke er nogen bivirkninger eller risici forbundet med behandlingen,« har gynækolog ved Klinik Monalisa i København, Lisbeth Bach Elving, tidligere fortalt BT.

  • Så længe kvinden bløder, producerer hun tilstrækkeligt med kvindeligt kønshormon til bl.a. at holde slimhinderne i skeden fugtige.
  • Når man kommer i overgangsalderen, falder østrogen-niveauet og dermed vil mange (op mod 50 pct.) opleve tørre slimhinder (vaginal atrofi).
  • Lidelsen kan være særligt generende ved samleje.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx