Af Lars Dinesen - 22/10-17 18:29

Netflix-stjerne fyrer sin agent efter beskyldning om overgreb på mindreårigNetflix-stjerne fyrer sin agent efter beskyldning om overgreb på mindreårig

Den bare 14-årige skuespilller gjorde kort proces, da den anklagede gjorde én ting på Facebook.

storybild

Arkivfoto. Finn Wolfhard fra "Stranger Thing" poserer for kameraet på den røde løber i august. (Billede: BERNARDO MONTOYA)

Den canadiske børneskuespiller Finn Wolfhard, der er kendt som Mike Wheeler i Netflix-serien Stranger Things, fyrede sin agent i kølvandet på flere flere anklager om sexovergreb imod tidligere klienter.

Det skriver Entertainment Weekly.

Me too-kampagnen, der begyndte som et hashtag, hvor man delte vidnesbyrd om sexovergreb og -chikane i showbusiness, ruller forsat videre. Kimen til skandalen var producenten Harvey Weinstein, der blev afsløret efter mange årtier med seksuelt ladede tilnærmelser og nu har skandalen altså også udløst en fyreseddel til en mandlig agent fra Agency For The Performing Arts (APA).

Her ses den 65-årige producent Harvey Weinstein. Han har blandt andet produceret Gangs of New York, Pulp Fiction og Den Engelske Patient. (Foto: YANN COATSALIOU)

På Facebook forklarede den tidligere børneskuespiller Blaise Godbe Lipman, der er kendt for sin medvirken i Weeds, at han var blevet offer for et sexovergreb som 17-årig for ti år siden, hvor agenten først havde drukket teenageren fuld.  Skuespilleren, der i dag er instruktør, fremhæver at han havde svært ved at forestille sig, at agentens firma ikke kendte til episoden. Agenten havde efter de mange års tavshed brugt funktionen 'poke,' hvor man virtuelt prikker til en anden bruger. Me Too-kampagnen og prikket fik bægeret til at flyde over for Blaise Godbe Lipman, der ikke kunne afkode budskabet.

'Var hans prik passivt-aggressivt? En krænker, der gør opmærksom på sig selv med en stille trussel? En indrømmelse med et skævt smil, der sagde 'du kan bare prøve'? Jeg ved det ikke, og jeg er ligeglad. Det føltes ulækkert,' skriver Blaise Goldbe på Facebook før han afslører navnet.

Efterfølgende har både Stranger Things-skuespilleren Finn Wolfhard og Cameron Boyce, der er kendt fra Descendants og som stemme i Emoji-filmen, nu fyret agenten og stoppet samarbejdet med det firma, han repræsenterer.

Her ses skuespilleren Cameron Boyce (Foto: VALERIE MACON)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx