Af - 21/05-14 16:57

Gammel gangster: Bodil Jørgensen afslører ny side af sig selvGammel gangster: Bodil Jørgensen afslører ny side af sig selv

Bodil Jørgensen hylder Nørrebro-rapperne og blæser til integrations-debat. "Jeg er nede med deres slang," lyder det.

storybild

(Billede: RASMUSSEN PER)

Med sine skæve karakterer i 'Rytteriet' er skuespiller Bodil Jørgensen de senere år gået hen og blevet kult blandt de unge. At hun tilmed også har et blødt hjerte for moderne Nørrebro-rap, skruer kun op for hendes coolness.

Denne sjove mand er danskernes foretrukne bordherre til påskefrokosten
Denne sjove mand er danskernes foretrukne bordherre til påskefrokosten

Egentlig ringede metroxpress onsdag til den 53-årige skuespiller fordi, hun den 31. maj har premiere på årets Tivoli Revy sammen med navne som Christiane Schaumburg-Müller, Niels Olsen og Søs Egelind. Hun talte i rosende vendinger om sine kollegaer, om fascinationen af den gamle have og nervøsitet ved ikke at have lavet traditionel revy siden 1995.

- Jeg var dengang med i Græsted revyen. Det var så fint. Folk sad nede foran og spiste vildsvin og drak fadbamser. Det var jo oppe i Løkkeland...Hvor han forresten burde være blevet oppe.

'Arvingerne': Her er de i dag
'Arvingerne': Her er de i dag

Da revy-snakken var slut, stillede vi Bodil Jørgensen et par spørgsmål fra læserne på Instagram. En spurgte:

'Hvorfor lavede du en parodi på S!vas?'(dansk rapper, til årets P3 Guld i april)

- Det var slet ikke en parodi. Det var en hyldest. Jeg bor jo lige i hjertet af 'Nørrebronx', så jeg er helt nede med deres slang, fortæller Bodil Jørgensen overraskende.

- Vi skal tage os sammen med integrationen her i Danmark. Vi skal lære at acceptere alt det nye, og det er S!vas med til at åbne op for. Han tilfører et nyt sprog, og han hylder jo ikke bare sorte penge og hash – han har kant på det, han laver.

Chok: Niels Olsen forlader Cirkusrevyen
Chok: Niels Olsen forlader Cirkusrevyen

Bodil Jørgensen har for nyligt været i biografen og set 'Ækte vare', hendes yndlingsnummer for tiden er netop S!vas' 'D.a.u.da.', og hun taler varmt om Yahya Hassan og en fyr ved navn Zaki ,som hun har arbejdet sammen med på Det Kongelige Teater.

- Det var der, jeg første gang fremførte min S!vas-hyldest. Senere ringede de fra P3 og spurgte, om jeg ville være med der. Jeg så efterfølgende showet og syntes, det var så synd for ham, at lyden ikke var optimal. S!vas er så sød og har sagt at, jeg skal med ham ud og optræde. Jeg vil gerne, men det kan jeg jo ikke rigtig, slutter hun.

Hvem skulle have troet, at Bodil Jørgensen var en gammel gangster i hjertet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx