Af Silla Bakalus - 12/07-17 09:55

Godt nyt til Harry Potter-fans: Rowling afslører at hun har skrevet hemmeligt manuskript Godt nyt til Harry Potter-fans: Rowling afslører at hun har skrevet hemmeligt manuskript

Er du vild med Harry Potter, er du sikkert også vild med Potters ’mor’ – forfatteren J.K. Rowling. Og så er der godt nyt. Rowling har nemlig afsløret, at hun er i besiddelse af et hemmeligt manuskript.

storybild

J.K. Rowling afslører, at hun har et hemmeligt manuskript hængende i klædeskabet. Arkivfoto. (Billede: SHAUN CURRY)

Hvordan er det gået Harry Potter, hans venner og deres børn i den forunderlige verden, efter at J.K. Rowlings fortælling om den unge troldmand sluttede.

Det har mange Harry Potter fans spekuleret over i årevis, siden den sidste bog om Potter blev udgivet for ti år siden. Men måske har J.K. Rowling flere bøger i ærmet.

I hvert fald afslørede hun for nylig i et interview med CNN, at hun faktisk har et ’hemmeligt’ manuskript hængende hjemme i skabet.

Det indtil videre hemmelige manuskript blev skrevet på den kjole, som hun bar til sin 50 års fødselsdag. Det fortalte hun i interviewet, hvor det ikke blev helt klart, hvad manuskriptet handler om.

Intervieweren Christiane Amanpour spurgte J.K. Rowling, om det er rigtig, at hun overvejer at skrive en bog om politik til børn og unge. Forfatteren svarede:

»Åh, det var et eventyr«, hvorefter hun begyndte at fortælle om manuskriptet på kjolen.

»Men, jeg.. Jeg vil fortælle dig dette«, lød det fra forfatteren, hvorefter hun forklarede, at temaet til hendes 50 års fødselsdag, der blev holdt en Halloween, var at man skulle komme som sit eget værste mareridt.

J. K. Rowling var i den anledning meget kreativ:

»Så jeg kom som et fortabt manuskript. Og så skrev jeg det meste af den bog på kjolen. Så den bog, som jeg ikke ved om nogensinde bliver udgivet, hænger faktisk for tiden i mit klædeskab«, forklarede forfatteren, der altså ikke kom nærmere ind på handlingen i bogen.

I interviewet fortalte J.K. Rowling også, hvorfor hun kun benytter sine initialer og sit efternavn som forfatternavn.

Det skyldes, at forlaget ved udgivelsen af hendes første Harry Potter bog mente, at det både ville appellere til piger og dreng. Og det foreslog derfor, at hun brugte initialerne, så hendes køn ikke blev afsløret på omslaget.

Forfatteren har siden vænnet sig til at være kendt som J.K. Rowling i stedet for ved sit fulde navn Joanne Kathleen Rowling.

».. Jeg kan ret godt lide J.K…. Jeg tror, jeg.. Jeg ikke ville have valgt det…«, sagde  hun og fortsatte:

»Men jeg var så taknemmelig for at blive udgivet, at hvis de havde bedt mig om at kalde mig selv for Rupert, så ville jeg sandsynligvis havde gjort det, hvis jeg skal være ærlig«, lød det fra forfatteren, der for nylig kunne fejre, at det er hele 20 år siden, at hendes liv blev ændret for evigt, da den første Harry Potter bog udkom.

Inden da havde Joanna Kathleen Rowling levet en tilværelse som nylig fraskilt alenemor, hvor penge var så små, at hun måtte sidde på en café i skotske Edinburgh og skrive. Hun boede hos sin søster, og hver dag gik hun ned på cafeen, hvor hun købte et glas vand og en espresso, så hun kunne sidde ved af bordene og skrive, mens hendes baby-datter lå og sov ved siden af.

Café-turene gav pote, og eventyret om Harry Potter tog form. Ifølge det amerikanske finansmagasin Forbes er J.K. Rowling nu så velhavende, at hun menes at have en formue på over en halv mia. kr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx