Af Sebastian Kirk - 24/10-17 20:30

Hollywood-stjerne: “Kvinder vil gerne se sexede ud - men det betyder ikke, vi vil kneppe med dig”Hollywood-stjerne: “Kvinder vil gerne se sexede ud - men det betyder ikke, vi vil kneppe med dig”

Hollywood-stjernen Cate Blanchett får ros efter sine udtalelser om kvinders påklædning ved et award-show.

storybild

48-årige Cate Blanchett til InStyle Awards i Los Angeles mandag. (Billede: MARIO ANZUONI)

Sexisme er i den grad blevet det helt store emne i underholdningsbranchen på det seneste, hvor ikke mindst #MeToo-kampagnen på sociale medier har fået utallige kendte kvinder - både danske og internationale - til at stå frem og opfordre til en mere værdig behandling.

Senest har den australske Hollywood-stjerne Cate Blanchett talt ud om problemet ved InStyle Awards 2017 i Los Angeles, hvor hun natten til mandag dansk tid modtog prisen 'Style Icon Award'.

Takketalen brugte hun således blandt andet på at slå et slag for kvinders ret til at gå klædt, som de har lyst til - muligvis som svar på stilikonet Donna Karan, der ifølge Telegraph for nylig udtalte, at kvinder måske 'selv beder om' chikane og overgreb ved at gå udfordrende klædt.

»Kvinder kan godt lide at se sexede ud. Men det betyder ikke, at vi vil kneppe med dig,« lød det bramfrit fra Cate Blanchett på talerstolen, hvorefter latter, jubelbrøl og klapsalver brød ud i salen.

»For kvinder der ved, hvordan de ser ud - det er ikke alt, hvad de er. Det er bare en forlængelse af dem. Det her handler om, at kvinder skal kunne føle sig frie til at gå i det tøj, de har lyst til, når de har lyst, uanset hvordan de har lyst til det,« supplerede den 48-årige dobbelte Oscar-vinder.

En bølge af anklager om seksuelle overgreb er på det seneste væltet ind over flere magtfulde mænd i underholdningsbranchen. Det har blandt andet kostet produceren Harvey Weinstein en fyring fra sit eget firma, mens den nu fyrede tv-vært Bill O'Reilly ifølge CNN har betalt 200 millioner kroner i et forlig med en kvindelig tidligere kollega, der har anklaget ham for seksuelle overgreb.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx