Af - 02/12-15 18:39

Instagram-stjerne afslører sandheden bag sine billederInstagram-stjerne afslører sandheden bag sine billeder

Instagram-fænomen Sjana Elise Earp fortæller sandheden om, hvorfor hun endte på sociale medier - og hvoran det reddede hendes liv.

Bildstrecke im Grossformat »

Se flere billeder af Sjana Elise Earp i galleriet herover.

Når man scroller ned gennem australske Sjana Elise Earps Instagram-konto, se man en storsmilende, livsnydende ung kvinde. Yoga på stranden, solnedgange og smukke udsigter.

Men før dette 'perfekte' udseende og spændende rejseliv har hun gemt på mørke tanker og depression. Og nu fortæller hun til News.au.com, hvordan sociale medier har været med til at give hende livet tilbage.

- Jeg VED, hvordan det føles at vågne op og ønske, at man ikke var her mere, starter Sjana Elise Earp, som har mere end en million følgere på Instagram.

I sine teenageår kæmpede hun med alvorlige selvmordstanker, mens hun smilede udadtil både i virkeligheden og på billeder.

- Jeg ville ikke have, nogen skulle vide, hvordan jeg havde det, for de skulle ikke have ondt af mig eller behandle mig anderledes. Og jeg ville bestemt ikke have, at de forsøgte at forhindre mig i at tage mit eget liv. Så jeg smilede, fortæller 21-årige Sjana Elise Earp.

TV: 12 helt skøre pick-up lines fra Tinder
TV: 12 helt skøre pick-up lines fra Tinder

Instagram: @sjanaelise

Men hun understreger, at hvis nogen regner med, at hun nu vil fortælle dem, hvor falsk hendes Instagram-liv er i øjeblikket, og at hun stadig kæmper med de samme tanker om selvskade og selvmord, må hun skuffe dem. For efter at have været indlagt flere gange med depression i en længere periode, vågnede hun en dag op på et special-psykiatrisk hospital i Sydney. Og så skete der noget.

I lang tid havde hun anonymt blogget på billede-delingssiden Tumblr, hvor hun dvælede ved sin egen ulykke og kæmpede med sine dæmoner gennem negative billeder, som hun delte på siden. Men den morgen på det psykiatriske hospital gik det op for hende, at hun kunne bruge de sociale medier til vende sit liv om.

- Jeg besluttede mig for, at jeg ikke ville leve mit mørke liv. Jeg ville LEVE ikke bare overleve. Jeg ville røre, smage, lugte og høre verden omkring mig (...) Og jeg begyndte at bruge min Tumblr-konto som inspiration. Jeg begyndte at dele billeder fyldt med solskin, glæde og farver. Jeg slettede alle de gamle deprimerende opslag og skrev stolt mit navn i toppen af siden, fortæller hun.

GALLERI: Galt eller genialt? Se læsernes kreative adventskranse
GALLERI: Galt eller genialt? Se læsernes kreative adventskranse

Instagram: @sjanaelise

Hjalp andre
Langsomt begyndte der at tikke spørgsmål ind fra fremmede, som spurgte hende til glæde og om at komme ovenpå igen. Til Sjanas store overraskelse viste det sig, at rigtig mange andre havde haft det ligesom hende. Og det ændrede hendes liv for evigt.

- Hvis det, at jeg er åben og helt ærlig omkring mine egne kampe, på nogen måde kan støtte, hjælpe eller røre andre, så er det nok for mig, siger hun.

Som en del af hendes kamp for at blive glad for livet igen droppede hun ud af skolen og søgte ind på en kreativ uddannelse, hvor hun blev bekræftet i hendes interesse for fotografi.

- Og så åbnede jeg en Instagram-konto, som i bund og grund var et fotoalbum på min telefon, som jeg kunne kommentere på, siger Sjana, hvis profil i starten udelukkende var privat.

- Jeg fandt ud af, at jo mere jeg delte om mine personlige kampe, jo mere følte jeg, at jeg hjalp andre. Jo mere andre smilede, jo mere smilede jeg selv, og jo gladere blev jeg.

Selvom sociale medier i vores tid kan få mange hug for at være for 'over-perfekt', vil Sjana gerne vise, hvad det også kan være. Et redskab til at finde motivation og inspirationen tilbage i livet.

- Jeg vil sige, at sociale medier har været det modsatte af en byrde for mig. Det har hjulpet mig med at finde min mening, den jeg virkelig er, de ting jeg elsker og har hjulpet med at huske, hvad ægte glæde er. Livet er ikke, hvad der er eller ikke er på din sociale medieprofil, men hvad vi gør det til, siger hun.

LÆS OGSÅ: Syng med: Medina fylder 33 år - her er hendes fødselsdagssang

LÆS OGSÅ: Kendall Jenner viser nøgenbillede på Instagram

LÆS OGSÅ: Ed Sheeran og James Blunt sammen på rød løber: - Vi er forlovede

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx