Af - 05/10-14 22:21

Mick Øgendahl: Der er kun én ting jeg fortryderMick Øgendahl: Der er kun én ting jeg fortryder

Danmarks mest populære komiker fortæller om velgørenhed, sit nye firma og den eneste ting, han fortryder i sit liv.

storybild

(Billede: Pr foto)

Han har 443.549 fans på Facebook. Han tjener kassen på sine film, tv-serie og standup-shows. Han udbygger hele tiden konceptet 'Mick Øgendahl', og seneste tiltag fra multi-komikeren er et velgørenhedsshow på Nørrebro teater den 11. oktober.

Mick Øgendahl udsat for indbrud: Udlover stor dusør i findeløn
Mick Øgendahl udsat for indbrud: Udlover stor dusør i findeløn

- Det var Unicef, der spurgte teateret om, ikke de kunne tænke sig at lave sådan en aften. Jeg spillede jo kronprins Frederik derinde i foråret, så havde god kontakt til Kitte Wagner (direktør for Nørrebro teater, red.) og på den måde kom jeg ind over.

Mick Øgendahl har svært ved at tale højt om velgørenhed. Han synes, det ofte kommer til at handle om, at personen der hjælper, selv skal have opmærksomhed.

Mick Øgendahl svømmer i millioner
Mick Øgendahl svømmer i millioner

- Det er for eksempel derfor, jeg ikke er med til Danmarks indsamlingen. Det er lidt fesent kun at give penge, når man kan fortælle om det. Velgørenhed er noget, man giver uden at regne med at få noget igen.

Han understreger, at showet på Nørrebro teater for alles vedkommende er hundrede procent frivilligt. Ingen får løn. Alt går til Unicef.

Denne sjove mand er danskernes foretrukne bordherre til påskefrokosten
Denne sjove mand er danskernes foretrukne bordherre til påskefrokosten

- Det er helt oldschool indsamling. Jeg tager selv ud og køber chips og øl til publikum. Jeg har sagt til de andre, der optræder (Rune Klan, Wafande, Shaka Loveless, Frank Hvam mfl.,red.), at de selv skal tage sprut med, hvis vi skal holde en fest efter showet.

Udover det aktuelle show er Mick Øgendahl ved siden af standup-karrieren i gang med en tv-serie ('Tomgang' på TV2 Zulu, 2. sæson har premiere 13. oktober) og en ny spillefilm sammen med den sædvanlige skrive-makker Rasmus Heide ('Blå mænd', 'Alle for en') og som noget nyt Bille August' søn Anders August.

Mick Øgendahl: - Jeg lider ikke af Medina-syndromet
Mick Øgendahl: - Jeg lider ikke af Medina-syndromet

- Jeg har lige skrevet første udkast, men jeg vil helst ikke fortælle konkret, hvad filmen handler om, for det er så tidligt, at vi endnu ikke ved, om den bliver til noget. Jeg har jo også brugt meget af min tid på at skrive 'Tomgang'. En sæson svarer jo til to en halv spillefilm – og det tager også sin tid.

Mick Øgendahl stiftede i starten af året sit eget bookingbureau sammen med sin hustru og manager Marlene Øgendahl. Det betyder bedre kontrol over arbejde – og måske vigtigst af alt: fritid.

Kendte får stjålet deres identitet på Facebook
Kendte får stjålet deres identitet på Facebook

- Jeg har fået lavet mit eget skoleskema, så jeg ved, hvad jeg skal hvornår. Og der lægger vi også pauser ind, så der er tid til at sidde og lege med børnene. Da vi var færdige med at optage anden sæson af 'Tomgang', tog jeg for eksempel 14 dages ferie, hvor jeg bare kunne lave ingenting, tage ud og windsurfe eller løbe en tur i skoven.

Han fyldte sidste år 40 år, og han erkender, at han faktisk løb ind i lidt af en krise.

- Jeg har tre børn, og det er helt fantastisk. Man er jo ikke klar til at få børn, før man er klar til det, men set i bagklogskabens ulidelige klare lys, så ville jeg gerne have haft dem før. De er otte, seks og halvandet år. Det er jo ikke så fedt at rende rundt med et gangstativ, når den yngste skal konfirmeres. Så vil jeg jo stadig gerne kunne flække ham midt over på en fodboldbane.

Ekspert: Troede ikke Mick Øgendahl var den største
Ekspert: Troede ikke Mick Øgendahl var den største

Men som han siger, så havde han i sine unge dage som fremadstormende standup-komiker 'hovedet alt for langt oppe i røven på sig selv' til at være klar til at få børn.

- Rent arbejdsmæssigt er jeg lige nu, der hvor jeg gerne vil være. Og fremtiden ser også god ud. Min eneste anke er, at jeg gerne ville have haft børnene noget før.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Brandfolk slås mod voldsom brand -...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx