Af - 24/03-15 09:46; Opdateret: 24/03-15 10:27

Angelina Jolie har fået fjernet æggestokkeneAngelina Jolie har fået fjernet æggestokkene

Skuespillerinden Angelina Jolie har valgt at få fjernet æggeledere og æggestokke.

storybild

Angelina Jolie (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Den verdenskendte skuespillerinde Angelina Jolie fik i sidste uge fjernet både æggestokke og æggeledere for at forebygge kræft.

Det afslører Angelina Jolie selv over for New York Times, hvor hun angiver som årsag, at hun bærer et gen, der betyder, at hun har 50 procent sandsynlighed for at udvikle kræft i æggestokkene. For to år siden valgte Jolie at få fjernet begge bryster ligeledes for at forebygge kræft.

Jolie afslører nye detajler om brylluppet
Jolie afslører nye detajler om brylluppet

For to uger siden viste en blodtest, hvad der kunne være et tidligt tegn på kræft, og Angelina Jolie blev med det samme sendt til en lang række undersøgelser. Fem dage senere fortalte lægerne, at hun kunne ånde lettet op i denne omgang. Hun var dog stadig i risiko for at udvikle kræft på sigt, og derfor valgte skuespillerinden at fremtidssikre sig.

- Det er en mindre kompliceret operation end mastektomi (Jolies første operation, red.), men dens virkninger er mere alvorlige. Det tvinger en kvinde i overgangsalderen, siger 39-årige Angelina Jolie, der nu tager hormonerstatning.

- Det er ikke en let beslutning. Men det er muligt at tage kontrol og fat på ethvert sundhedsmæssigt problem, siger hun.

Angelina afslører Brad Pitts største frygt
Angelina afslører Brad Pitts største frygt

Angelina Jolie understreger, at hun valgte at beholde sin livmoder, da den type kræft ikke er i hendes families historik.

- Jeg er nu i overgangsalderen. Jeg vil ikke være i stand til at få flere børn, og jeg forventer nogle fysiske ændringer. Men jeg føler mig afklaret med, hvad der vil komme, siger hun og understreger sin pointe med hele operationen.

- Jeg ved nu, at mine børn aldrig vil sige, at deres mor døde af kræft af æggestokkene.

LÆS OGSÅ: Nu skal Brangelina giftes: Her er deres vilde bryllups-ønske

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx