Af Niels Pedersen - 23/11-17 12:01

Kongehus bekræfter: Kronprinsesse Mette-Marit ramt af krystalsygeKongehus bekræfter: Kronprinsesse Mette-Marit ramt af krystalsyge

- Det er meget ubehageligt, for det føles som om hele rummet snurrer rundt. Man kaster op og kan ikke finde ro

storybild

Arkivfoto. Norges kronprinsesse Mette-Marit sammen med sin mand, kronprins Haakon. (Billede: LUONG THAI LINH)

Norges kronprinsesse, Mette-Marit, er blevet sygemeldt med krystalsyge, som gør hende svimmel. På grund af sygdommen må hun melde afbud til et arrangement i byen Tromsø.

Det bekræfter kongehusets kommunikationschef, Sven G. Gjeruldsen, over for Dagbladet.

»Kronprinsessen er i bedring, men efter råd fra lægen rejser kronprinsessen ikke til Tromsø i dag (torsdag, red.). Hans kongelige højhed kronprinsen (kronprins Haakon, red.) vil derfor gennemføre gæstebuddet alene,« fortæller han til det norske medie.

Kommunikationschefen vil ikke oplyse, hvor længe Mette -Marit har været ramt af sygdommen, eller hvilken behandling hun har modtaget.

Krystalsyge - også kendt som karruselsyge - kan ramme alle. Sygdommen opstår ifølge sundhed.dk på grund af forandringer af balanceorganet i det indre øre. Der opstår små, krystallignende sten inde i øret, som flytter sig, når vi bevæger hovedet, hvilket fører til svimmelhed og ildebefindende. Sygdommen går som regel over af sig selv efter et par uger, men har tendens til at vende tilbage.

»Det er meget ubehageligt, for det føles som om hele rummet snurrer rundt. Man kaster op og kan ikke finde ro,« siger Mari Maurstad, som har været ramt af krystalsyge, til Dagbladet.

Hun fortæller, at sygdommen som regel opstår på grund af stress, men kan kureres ret hurtigt, hvis man får den rette behandling tids nok.

Det tyder det ikke overraskende på, at kronprinsesse Mette-Marit har fået, for det norske kongehus oplyser til Dagbladet, at hun sandsynligvis vil genoptage sine officielle pligter allerede på søndag. Her skal kronprinsessen ifølge sin kalender deltage i en mindehøjtidlighed i forbindelse med 75-årsdagen for deporteringen af de norske jøder under 2. verdenskrig, hvor landet ligesom Danmark var besat af Nazityskland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx