Af Fie West Madsen - 29/07-17 19:40

Nikolaj Coster-Waldau i problemer - nu skal sagen for rettenNikolaj Coster-Waldau i problemer - nu skal sagen for retten

Den danske Game of Thrones-stjerne er havnet i en meget ubehagelig sag.

storybild

Skuespiller Nikolaj Coster-Waldau har sagsøgt sin tidligere amerikanske agent Jill Littman. (Billede: Ólafur Steinar Gestsson)

Den danske hollywoodstjerne Nikolaj Coster-Waldau har sagsøgt sin tidligere amerikanske agent gennem flere år, Jill Littman.

Det fremgår af retsdokumener, som det amerikanske medie Deadline er kommet i besiddelse af.

Nikolaj Coster-Waldau sagsøgte sin tidligere agent og hendes bureau Impression Entertainment fredag, og af dokumenterne fremgår det, at den juridiske strid handler om, hvorvidt Coster-Waldau fortsat skal betale penge til sin tidligere agent, som stoppede med at repræsentere ham i 2015.

Da samarbejdet mellem Coster-Waldau og Jill Littman begyndte, lavede de to ifølge søgsmålet en mundtlig aftale om, at den danske skuepiller skulle betale sin agent ti procent af sin indkomst. Dette indebar selvsagt også pengene fra hitserien 'Game of Thrones', hvis syvende sæson for nylig havde premiere på HBO.

Efter 2015, da Jill Littman ikke længere var Coster-Waldaus agent, stoppede skuespilleren dog med at betale hende provision, og det er heri stridspunktet består. Jill Littman mener nemlig, at Nikolaj Coster-Waldau fortsat skal betale hende en del af sin indkomst fra 'Game of Thrones', så længere serien bliver sendt.

Det fremgår af retsdokumenterne, at Coster-Waldau i 2011 og 2014 har underskrevet to dokumenter, der blandt andet gjorde det muligt for ham at få et særligt arbejdsvisum, men som samtidig også betyder, at han altså fortsat skal betale sin agent, hævder hun.

Men ifølge den danske skuespiller er han blevet ført bag lyset af sin agent og har skrevet under på noget, han egentlig ikke vidste, hvad var.

'Baseret på Littmans fremstillinger og udeladelser underskrev Coster-Waldau 2014 'snydedokumentet' uden at læse det og med forståelsen - forsætligt skabt af sagsøgte - at det udelukkende skulle bruges som dokumentation til at ledsage Impression's anden visum-ansøgning på hans vegne, og at det ikke ville have nogen indflydelse på den mundtlige forvaltningsaftale,' skriver Coster-Waldaus advokat Michael J. Plonsker i retsdokumenterne.

Jill Littman og Impression Entertainment har ikke svaret på Deadlines henvendelser, men i en udtalelse, som er indgivet til retten i Los Angeles, gør Coster-Waldaus tidligere agent det klart, at hun er skuffet.

'Jeg er skuffet over, at han ud over at forkaste sin kontraktmæssige forpligtelse til at betale Impression for det hårde arbejde, som han mange gange har udtrykt sin takenemmlighed for, har valgt at forsøge at offentliggøre vores uoverensstemmelser i stedet for at overholde voldgiftsaftalen, som han velvilligt og bevidst accepterede,' lyder fra fra Jill Littman ifølge Deadline.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen bliver endeligt afviklet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx