Af - 22/11-16 10:09

Et barskt liv: 'Mopper' måtte sende Linse væk som spædEt barskt liv: 'Mopper' måtte sende Linse væk som spæd

Linse Kessler mistede sin mor, 'Mopper', mandag aften. I serien 'Familien fra Bryggen' har familien givet et indblik i deres tætte forhold, men Linse har tidligere fortalt om hendes barske barndom.

Bildstrecke im Grossformat »

I sin biografi 'Linse - jeg gør, hvad jeg vil', der udkom i oktober 2014, kalder Linse sig selv for et værtshusbarn. Det skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Derfor holdt familien 'Moppers' sygdom hemmelig

- Mine forældre fulgte humørets rytme og værtshusenes åbningstider og sad ikke på lårene af hinanden hjemme i lejligheden i Egilsgade. Jeg kom i seng, og hvis jeg vågnede omkring midnat, var der tomt i lejligheden, skriver Linse i bogen og fortsætter:

Hun og min far var gået i byen, mens jeg lå og sov. Så løb jeg i min natkjole ned på værtshusene for at lede efter hende. Somme tider kunne jeg ikke finde hende. Så var de måske suset videre til Vesterbro. Men jeg havde ikke så meget lyst til at gå hjem.

LÆS OGSÅ: Værtshus-ejer mindes 'Mopper': Hun drak altid kun én porter

I de tilfælde fortæller den nu 50-årige realitystjerne, at hun søgte mod vaskeriet under Hotel Sonne, hvor hun lagde sig til at sove på en bænk. Hun beskriver også, hvordan der nogle gange kom en dame forbi og tog hende med hjem, så hun kunne sove der i stedet.

Næste dag ville hun så blive fulgt hjem af damen, som skældte 'Mopper' ud. Hun syntes dog mest af alt, at det var synd for hendes mor, at hun fik skældud, forklarer Linse Kessler.

LÆS OGSÅ: Kendte begræder Moppers død: Se de rørende hilsner her

I bogen skriver Linse Kessler ifølge Ekstra Bladet desuden, at hun ikke boede hos sin mor i de første otte måneder af sit liv.

Linse Kessler kom til verden i marts 1966, og på det tidspunkt boede 'Mopper' og Linses far på et værelse på Islands Brygge, hvor man ikke måtte have børn.

LÆS OGSÅ: Mikkel og Linse Kesslers mor Mopper er død

Derfor boede Linse Kessler de første måneder af sit liv på et spædbørnshjem i Lyngby, hvor 'Mopper' kom ud og gav hende flaske

LÆS OGSÅ: Tragisk: Mopper er død

Snart rykkede familien dog ind i en lejlighed på Egilsgade på Bryggen. Linse Kessler var imidlertid ikke det eneste såkaldte værtshusbarn i området.

- Man kunne altid se, hvem værtshusbørnene var på legeren, for vi skulle aldrig skynde os hjem til aftensmad kvart over seks. Det skulle de andre. Somme tider løj jeg og sagde, at jeg var nødt til at løbe, for jeg skulle hjem og spise, skriver Linse i bogen.

LÆS OGSÅ: Mopper kæmper trods alvorlig sygdom: 'Derfor er jeg stadig på tv'

Typisk ville der dog ikke være nogen hjemme i lejligheden. Derfor løb hun ned på 'Moppers' foretrukne værtshus 'Haraldsborg', hvor hun fik nogle mønter, så hun kunne købe noget aftensmad på grillen.

På trods af den svære opvækst har Linse Kessler altid holdt meget af sin mor, og de har haft et tæt forhold, som man har kunnet følge i 'Familien fra Bryggen'.

LÆS OGSÅ: Derfor står Bryggen-familien frem med Moppers sygdom nu

»Jeg er fuld af beundring for 'Mopper',« skriver Linse Kessler i sin biografi fra 2014.

Ann Patricia 'Mopper' Christiansen blev 78 år gammel og efterlader sig tre børn, tre børnebørn og et enkelt oldebarn.

LÆS OGSÅ: Linse Kessler: 'Min mor er alvorligt syg'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx