Af - 02/03-16 09:34; Opdateret: 02/03-16 10:02

Hård kritik: Dronning Margrethe beskyldes for at blæse på miljøetHård kritik: Dronning Margrethe beskyldes for at blæse på miljøet

Dronning Margrethes bil kørte over 1100 kilometer, for at hun kunne sidde i den i få minutter. Miljøorganisationer er rystede.

Bildstrecke im Grossformat »

Da dronning Margrethe i februar skulle en tur til Skagen for at åbne det lokale museum, valgte hun følgende transportform:

Helikopter-tur fra Fredensborg slot til en landingsplads ved hendes nordjyske sommerhus Klitgården. Herefter hoppede hun ind i sin krone-bil for at blive kørt de sidste tre kilometer op til museet.

Say Whaaat?! Ifølge Dronning Margrethe er Christopher blevet gift
Say Whaaat?! Ifølge Dronning Margrethe er Christopher blevet gift

Den sorte Bentley Mulsanne havde ifølge Her & Nu forinden kørt passagertomt fra København.

Det skulle hun aldrig have gjort.

Miljøorganisationer kan nemlig ikke forstå, hvorfor dronningens benzinsluger absolut skulle køre over 1100 kilometer bare for at hun kunne sidde komfortabelt de sidste kilometer hen til museet.

- Det er 2016, og alle bør overveje det fodaftryk, de sætter på klimaet og miljøet. Selvom det i høj grad er politikerne, der skal gøre den grønne omstilling til virkelighed, har vi alle sammen et ansvar, også Kongehuset og dronning Margrethe, siger den danske Greenpeace-chef, Birgitte Lesanner, til Her & Nu.

Prins Joachim: Dronningen dybt berørt af fars pension
Prins Joachim: Dronningen dybt berørt af fars pension

Greenpeace bakkes op af miljøorganisationen NOAH, hvis trafikkonsulent Ivan Lund Pedersen har følgende kommentar til ugebladet:

- Det er jo helt ustyrligt og fuldstændig ubegribeligt, at Dronningen ikke optræder med bare en lille smule fornuft, men i stedet vælger en så ekstremt ressourceforbrugende løsning. Man kunne nok have fundet et standsmæssigt køretøj i Nordjylland, hun kunne blive hentet i, siger han.

Kongehuset vil ikke gå videre ind i sagen. Kommunikationschef Lene Balleby siger til Her & Nu:

Se det sjove billede: Kongehusets kronebil parkeret foran swingerklub
Se det sjove billede: Kongehusets kronebil parkeret foran swingerklub

- Vi vurderer altid det samlede transportbehov i den konkrete situation. Efter besøget på Skagens Museum var der andre gøremål i Jylland, hvor bilen blev brugt som transportmiddel, forklarer Kongehusets presse- og kommunikationschef Lene Balleby.

LÆS OGSÅ: Snapchat hylder pensionist-prinsen: Sådan nyder Henrik sit otium

LÆS OGSÅ: Ekspert om pension: Frederik og Mary er ved at tage over

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx