Af - 06/01-17 17:55

Christophers model-kæreste får smæk på nettet: - Skam dig tøs!Christophers model-kæreste får smæk på nettet: - Skam dig tøs!

Modellen Cecilie Haugaard - måske bedre kendt som cillemouse eller Christophers kæreste - har lagt nyt billede op på Instagram. Det får blandt andre 'Vild med dans'-vært Sarah Grünewald til at krumme tær.

storybild

Christophers model-kæreste Cecilie Haugaard får smæk på Instagram for sit nye post på Instagram. (Billede: Scanpix/arkiv)

Still dreaming .. 💭🐘🌴 Good morning everybody 😊

Sådan skriver modellen Cecilie Haugaard til et billede, hun lagde op på Instagram i går. Christophers model-kæreste er på photoshoot i Sri Lanka, og i forbindelse med jobbet sidder hun overskrævs på en elefant.

Problemet er bare, at elefanten er udstyret med tunge jernkæder, der vidner om den grusomme dyremishandling, der skal til for at tæmme det tons tunge, vilde dyr.

Still dreaming .. 💭🐘🌴 Good morning everybody 😊 #tbt #srilankashoot

A photo posted by Cecilie Haugaard (@cillemouse) on


Flere af hendes følgere er harmdirrende over, at hun ikke har sagt fra over for en opgave, som involverer dyremishandling.

- Man kan altid fravælge arbejdsopgaver som er modstridende det man står for! Derfor er dette ALDRIG acceptabelt! 💔❗️❌, skriver Christina Mølbak på modellens Instagram-profil.

Følgeren Julie Camilla Gregersen tager skarpt afstand: - Skam dig tøs, skriver hun kort, mens følgeren Nicoline IJ tager afstand med flere ord:

- Hvis man skulle være i tvivl, hvorvidt elefanten lider overlast, så kig på de kæder, som hænger ned af siden på den. De viser med al tydelighed, at elefanten bliver tvunget til at have turister siddende ovenpå sig, og at den med garanti bliver afstraffet, hvis den nægter. At en offentlig person lægger et billede op som dette, viser bare endnu en stupid "model" som ikke har sat sig ind i forholdene for de stakkels dyr og som vælger at ignorere almindelig sund fornuft, hvis bare der kommer et "lækkert" billede ud af det. Disse majestætiske, stolte, kloge og medfølende dyr har ikke fortjent sådan en tilværelse 😞 Mit hjerte bløder 🐘💔

Få timer efter Cecilie Haugaard lagde sit billede på Instagram, lagde 'Vild med dans'-værten Sarah Grünewald et billede op af en mishandlet elefant fra netop Sri Lanka.

Det er vinter, det er koldt herhjemme og trangen til at rejse til de varme lande har for længst meldt sig, og flere heldige mennesker er allerede afsted eller skal det lige om lidt..... Vil i for Guds skyld ikke godt holde jer fra ryggen af de stakkels elefanter! Jeg stoppede turisterne sidst jeg så dette her ske på Sri Lanka. Det var grænseoverskridende og jeg var nervøs, men jeg var rasende da jeg så det og jeg måtte prøve at få svar....blev nød til at vide om de holdte af elefanterne, eller om de var ligeglade med dyret og bare gerne ville have et mægtigt billede til "happy hollidays" albummet! "-Do you like elephants" - Yes very much!" But Then, why are you Up there"??? Turisterne forstod mig, det gav stof til eftertanke og de blev direkte flove og meget berørte af det!!!! Heldigvis!! Kigger man godt efter istedet for at lukke øjnene kan de fleste sagtens se, at de ridder på et dyr der har kæder, sår, eller andre tydelige beviser på dårligdom! Vi kan virkelig gøre en stor forskel- ikke kun ved at lade vær' men også ved at sprede budskabet når vi rejser! ❤️ Nogen vil komme med argumenter som"min elefant havde det godt" eller " den havde ingen sår og virkede glad"...Det kan du umuligt vide, men selv hvis dette var tilfældet, er det stadig en trend der skal stoppes, så det ikke længere er en mulighed. Så længe det findes, findes der også kun meget få elefanter, som den du talte med, i det flotte fangeskab!!! -og ja, jeg spiser kød og går i læder sko.... det gør hverken situationen værre eller bedre. Det gør måske mig dobbelt moralsk... og jeg vil hellere være dobbelt moralsk end ingen morale ha'! #justlikethat🐘❤️🐘🌴 #freetheanimals #elephantrescue #stopridingelephants #deersqudasåsøde

A photo posted by Sarah Grünewald (@sarahgrunewaldcph) on


Over for for Eb.dk afviser Sarah Grünewald imidlertid, at hendes post er en kommentar til Cecilie Haugaards billede.

- Nej, det er ret tilfældigt. I går så min mand og jeg en ældre dokumentar om en cirkuselefant, som bryder ud, og så sad vi og så billeder igennem, fra da vi selv var på Sri Lanka og oplevede det. Jeg har set Cecilies billede, men det er ikke derfor, jeg lagde det op, siger hun til Eb.dk og tilføjer:

- Det er så åbenlyst forkert. Det er det samme med folk, der får taget billeder med tigre. Vi er oplyste omkring det her, men vi gør det alligevel. Det kan jeg ikke forstå. Når det kommer til dyr, så vækker det bare noget i mig.

I marts sidste år skrev metroxpress, at de største danske rejsebureauer som eksempelvis Spies og Startour alle har droppet pakkerejser og udflugter, der involverer tæmmede trekking-elefanter, netop fordi de store, vilde dyr mishandles for at underkaste sig.

Store danske rejsebureauer dropper elefantridning
Store danske rejsebureauer dropper elefantridning

Elefanter, der bruges til ridning, tages typisk fra deres mor som små og nedbrydes fysisk og psykisk. På thai kaldes procescen ’Phajaan’ eller 'The Crush': Elefanten isoleres, lænkes og bliver slået med en skarp jernkrog, for at få det bomstærke, sociale dyr til at lystre.

- Den måde, man nedbryder de her ride-elefanter på, er frygtelig usympatisk, sagde
Richard Østergaard, biolog og direktør for Givskud Zoo.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand på vej på operationsbordet...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx