Af - 21/12-15 12:06

Husker du Snifer fra 'Jul i Valhal'? Sådan gik det ulve-hundenHusker du Snifer fra 'Jul i Valhal'? Sådan gik det ulve-hunden

Hunden Louis spillede i 2005 den pebernøds elskende Fenrisulv Snifer i TV 2's julekalender 'Jul i Valhal'. Den søde hund døde desværre kun et halvt år efter, men nåede at opleve en tid som kendis.

Bildstrecke im Grossformat »

Da folkene bag 'Jul i Valhal' skulle finde en god hund til at spille Fenrisulven Snifer, rasede der en debat om aggressive hunde, så producenterne var meget opmærksomme på at finde et sødt dyr.

Husker du Emil fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Emil fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

Line producer Tina Winholt, der ud over at arbejde med film også var med på 'Jul i Valhal'-holdet, havde ofte sin egen hund Louis med på arbejde, og en dag foreslog hendes kollegaer, at de da bare kunne bruge ham.

- Louis var utrolig velopdragen, så han blev valgt. Når der skulle laves noget mere avanceret, hvor han for eksempel skulle vise tænder eller hoppe, trådte jeg til og instruerede ham, men ellers gik han som alle andre skuespillere alene på arbejde. Så kom der en hundepasser hjem til os hver morgen og kørte ham hen på settet, husker Tina Winholt i dag tilbage.

Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag
Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag

I 'Jul i Valhal' spillede Louis tæt op ad børneskuespilleren Clara Bahamondes. Deres fælles trick var, at Louis skulle gribe de pebernødder, som Clara kastede.

- Jeg havde altid trænet ham til at gribe en bold i luften, så han havde nemt med pebernødderne, griner Tina Winholt og tilføjer, at Louis for at komme ind i rollen som Snifer måtte en tur til hundefrisør og få klippet sit lange hår.

- Det var lidt sjovt, da julekalenderen blev sendt på tv, og vi så gik tur med Louis på gaden. Små børn genkendte ham og spurgte, om de ikke måtte få taget et billede med ham. Så han oplevede på en måde at blive berømt.

Husker du lillesøsteren fra 'Pagten'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du lillesøsteren fra 'Pagten'? Sådan ser hun ud i dag

Louis var en blanding af en grønlands hyrdehund og et dansk gadekryds, som Tina Winholt i dag ikke er helt sikker på, hvad bestod af. Men de havde haft ham i 11 år, da han sommeren efter 'Jul i Valhal' i 2006 desværre blev syg og døde.

- Det var en af de der varme somre, og vi har ham mistænkt for, at han drak noget alge-giftig vand. Han begyndte at kaste op, og kort efter døde han på dyrehospitalet. Vi har snakket om, hvor fantastisk det var, at han nåede at få julekalenderen med.

Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag

Louis blev begravet i familiens baghave og nåede desværre aldrig at få nogle børn, der kunne bære generne videre.

- Det kunne ellers have været sjovt, hvis 'Snifers' børn gik rundt i dag.

LÆS OGSÅ: Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du Sus fra 'Julestjerner'? Sådan ser hun ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du Malte fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du storesøsteren i 'Mikkel og guldkortet'? Sådan ser hun ud i dag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx