Af Fie West Madsen - 06/03-18 19:08

Tv-værten Michele Bellaiche har mistet sin mor - døde under Oscar-showetTv-værten Michele Bellaiche har mistet sin mor - døde under Oscar-showet

Lissy Bellaiche var selv en del af filmbranchen.

storybild

Tv-vært Michele Bellaiche har mistet sin mor Lissy Bellaiche. (Billede: Jonas Skovbjerg Fogh)

Tv-vært Michele Bellaiches mor, Lissy Bellaiche, døde natten til mandag i en alder af 77 år, mens tv-værten sad i studiet hos TV 2 og dækkede nattens Oscar-uddeling.

Det skriver Michele Bellaiche i et opslag på Facebook.

Lissy Bellaiche arbejdede i over 40 år med at gøre dansk film synlig i udlandet, og hun har også flere gange repræsenteret dansk film ved Oscaruddelingen i Hollywood.

'Her har hun siddet i salen sammen andre store stjerner til Oscar-showet. For ja, hun var selv den smukkeste stjerne - og en kvinde med stil. Derfor døde hun også med stil – hjemme og på den 90. Oscaruddeling natten til mandag,' skriver Michele Bellaiche i sit opslag.

Tv-værten skriver desuden, hvordan hendes mor har været en stor inspiration for familien.

'Min søster og jeg har mistet vores mor. Vores børn har mistet deres mormor, og min far har mistet sin elskede kone gennem 53 år. Hun har været stor inspiration for os og for mange, mange andre mennesker. Hun havde et kæmpe drive og en begejstring for de ting, hun kastede sig ud i gennem hele sit lange liv – og så havde hun en unik livsglæde, som smittede af på alle, hun mødte på sin vej,' lyder det på Facebook.

Michele Bellaiche skriver videre, at man kan sige farvel til hendes mor i Solrød Strandkirke fredag klokken 13, og som det festlige menneske hun var, fortjener hun selskab - også på den sidste rejse.

'Min mor var et festligt menneske, der elskede selskab. Derfor skal hun også have masser af selskab på sin allersidste rejse. Familie, venner, bekendte, kolleger og alle filmfolk, der har ladet sig inspirere af hende, er mere end velkomne. Vi elsker dig,' slutter tv-værten sit opslag.

Lissy Bellaiche på Cannes Film Festival i 1999. (Billede: JØRGEN JESSEN)

Lissy Bellaiches mand, Roger Bellaiche siger til Ekstra Bladet, at hans kone gennem de sidste år har lidt af kræft, som de seneste tre måneder har spredt sig.

»Jeg har aldrig grædt så meget, som i de sidste tre måneder, hvor kræften tog hurtigt fat. Da Lissy døde holdt jeg hende i hånden. Det var en stille og smuk død. Og hun døde selvfølgelig på Oscar-natten,« fortæller Roger Bellaiche til Ekstra Bladet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx