14/04-17 12:44

'Verdens lækreste matematiklærer' anklaget for racisme efter træningsvideo'Verdens lækreste matematiklærer' anklaget for racisme efter træningsvideo

Den 28-årige model og internetsensation bliver anklaget for racisme, efter han filmede træningsvideo på Filipinerne.

Da en studerende på Kings College i London i 2014 fandt ud af, hans professor, Pietro Boselli, arbejdede som model ved siden af undervisningen, blev den dengang 25-årige underviser udråbt til at være 'verdens lækreste matematiklærer'.

'Verdens lækreste matematiklærer' gør det igen: Helt nøgen i nyt photoshoot
'Verdens lækreste matematiklærer' gør det igen: Helt nøgen i nyt photoshoot

Historien om Pietro Boselli gik verden rundt, og i dag har han flere millioner følgere på sociale medier, som han underholder med blandt andet tips om træning og sund levestil.

Men da han i sidste uge delte en træningsvideo fra Filipinerne, kom han i modvind blandt sine følgere, fordi mange mente, at han opførte sig racistisk.

Husker du 'verdens mest sexede matematiklærer'? Hun er ikke den, du tror, hun er
Husker du 'verdens mest sexede matematiklærer'? Hun er ikke den, du tror, hun er

I videoen står han på en strand og fortæller, at han har brug for at finde noget, han kan bruge som vægt, fordi han skal træne. Da han ser en filipinsk mand 'fanger' han ham, og bruger ham som vægt, men det er faldet en del mennesker for brystet.

- Det her er vanvittigt. Den filipinske mand bliver omtalt af den hvide mand som 'det' og 'min vægt', han har ikke noget navn, og vi ser ikke hans ansigt, ligesom vi ikke hører ham tale. Han er udelukkende et objekt, der kan blive brugt af den hvide mand, og han skal nærme sig langsomt, ellers bliver han bange og løber, som om han er et vildt dyr?, lyder en kommentar til videoen, der har fået stor tilslutning.

Den norske avis Dagbladet har forelagt kritikken for den 28-årige italiener, der er helt uforstående overfor anklagerne om racisme.

Verdens lækreste matematiklærer føler sig 'misbrugt'
Verdens lækreste matematiklærer føler sig 'misbrugt'

- Det var en spontan video, der blev lavet sammen med mine to filipinske agenter, hvoraf den er kan ses i videoen. De repræsenterer kendte i Filipinerne og har en dyb forståelse for kulturen og medieren i landet. Hverken jeg eller de har på noget tidspunkt tænkt, at vi skulle lave en racistisk eller kontroversiel video. Det er bare en sjov video lavet af to venner på stranden, skriver han i en email til Dagbladet.

Han peger på, at størstedelen af kommentarene er positive, og at det er decideret fornærmende at blive anklaget for racisme.

'Verdens lækreste' matematiklærer: - Jeg skammede mig
'Verdens lækreste' matematiklærer: - Jeg skammede mig

- Folk der ser racisme i videoen har sandsynligvis racisme inde i deres hoveder, siger han han til den norske avis.


LÆS OGSÅ: SKAL SES: Lærer forbløffer elever midt i matematiktimen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx