Af - 15/05-17 18:21; Opdateret: 16/05-17 15:48

Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'

Medina rejste i sidste uge til flygtningelejren Kakuma i Kenya som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. Hun er stadig ny i faget og vil gøre alt for at modbevise kritikere, der sætter spørgsmålstegn ved hendes engagement.

Medina står i en af verdens største flygtningelejre: - Det fylder helt sindssygt meget
Medina står i en af verdens største flygtningelejre: - Det fylder helt sindssygt meget
Firehjulstrækkeren bumler gennem det støvede landskab. Det er onsdag tidlig eftermiddag og Medina sidder frustreret til venstre for chaufføren og efterrationaliserer det første møde med flygtningelejren i Kakuma, der sluttede af med et besøg hos en ung kvinde, der har boet i lejren i 11 år.

Som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp er Medina rejst til Kenya for at arbejde med sit ’Mevation’-projekt, og hun er meget opsat på, at turen ikke må være spildt.

- Det er fint nok at høre skæbnehistorier, og det vil jeg også gerne, men det bliver meget hurtigt det samme. Vi har så kort tid hernede, så jeg har brug for at møde folk, der kan fortælle mig, hvad jeg skal gøre for at kunne hjælpe. Jeg er jo vokset op med min far, der er flygtning og begynder bare at græde, hver gang jeg hører deres historier. Det er ikke særlig konstruktivt, forsøger Medina overfor den medrejsende fra Folkekirkens Nødhjælp, der har arrangeret tredags-programmet.

- Jeg tror, der er mange faste kutymer, når ambassadører besøger de her lejre. Man kommer forbi, hører deres historier, og så tager man videre til den næste. Men jeg har hørt flygtningehistorier hele mit liv, så jeg vil hellere i gang med at hjælpe. Lad os være kreative og finde på løsninger, forklarer Medina senere på turen.

Det er tredje gang, at hun er afsted som ambassadør, siden hun på en ferie på Kos blev overvældet af flygtninge, der gik i land på stranden udenfor hendes vindue. Sidste år var hun blandt andet i Jordan og kritikere stillede spørgsmålstegn ved hendes engagement, men dette lader hun sig på ingen måder slå ud af og er venlig og imødekommende, når hun går rundt i Kakuma-lejren og snakker med de nødstedte.

- Det bliver altså for opstillet det her. Så burde jeg jo have hjulpet dem med at grave fra starten, sukker Medina, da Folkekirkens Nødhjælp vil tage et billede, hvor hun hjælper to kvinder med at fylde en pose med jord, hvorfra der skal vokse grønkål og spinat. Hun gider ikke bare være en velstillet dansker, der kommer forbi en flygtningelejr og får taget et billede for billedets skyld.

- Det føltes fake, og jeg følte mig helt vildt presset. Jeg bliver målt og vejet i alt, hvad jeg gør med det her projekt, så det er vigtigt for mig at vise noget, der er rigtigt. Jeg kan jo godt se pointen i det fra FN’s side, når de siger billedet kan være med til at hjælpe, jeg bryder mig bare ikke om ting, der er opstillede, begrunder Medina og lader sig også fotografere.

Hendes besøg spreder glæde i lejren, hvor hun konstant har klynger af små smilende børn i hælene. Når ens hverdag dybest set går ud på at overleve og få tiden til at gå, er en dansk popstjerne med et kamerahold i ryggen en underholdende afveksling.

Fortsættelse følger...

Hjælp Medina og Folkekirkens Nødhjælp med at yde støtte til verdens fattigste: Send SMS Mevation til 1911 og støt med 50 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tophemmeligt møde i København: Her er...
bt.dk
Lagde du også mærke til det? Vejret i...
bt.dk
Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Prince-læge indgår forlig i sag om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx