Af - 14/04-17 07:06

Familien afslører: Heath Ledger faldt fra hinanden i ugerne op til hans dødFamilien afslører: Heath Ledger faldt fra hinanden i ugerne op til hans død

Heath Ledgers familie og venner fortæller nu i en ny dokumentar, hvad der ledte op til stjerneskuespillerens alt for tidlige død.

Bildstrecke im Grossformat »

Ni år efter Hollywood-skuespilleren Heath Ledgers død deler familie og venner minder om hans kamp for livet og de sidste svære dage.

Heath Ledger, som var stjerneskuespiller i Hollywood og far, kæmpede med presset fra berømmelsen og et nyligt brud, da han lukkede sig inde i sin New York-lejlighed i januar 2008 for at få noget hvile og komme sig over sygdom. Det skriver People.

Heath Ledgers datter fylder snart 11 - og hun ligner ham på en PRIK
Heath Ledgers datter fylder snart 11 - og hun ligner ham på en PRIK

På trods af advarsler fra venner og familie om, at det var farligt at blande sovemedicin med receptpligtig medicin, blev den 28-årige stjerne fundet død den 22. januar i lejligheden. En stoftest viste, at han var død af en fatal blanding af receptpligtig medicin.

Folk tæt på Heath Ledger tegner et billede af en meget følsom mand, som kæmpede i sine sidste uger, i en ny dokumentar kaldet ’I Am Heath Ledger’.

Dokumentarens instruktør, Derik Murray, fortæller til People, at tingene faldt fra hinanden for ham, og at han havde svært ved at følge med i, hvem han var.

Heath Ledgers ven og dialektlærer, Gerry Grennell, som boede sammen med skuespilleren, da han indspillede ’The Imaginarium of Doctor Parnassus’ i de sidste uger af sit liv, fortæller, at skuespilleren var 'udmattet, både følelsesmæssigt og fysisk,' blandt andet fordi han kæmpede med en lungebetændelsesagtig sygdom. Han tog sovepiller, men alligevel kunne han ikke få en god nats søvn.

Han kunne høre ham vandre rundt i lejligheden, og han ville stå op og sige, ’kom nu min ven, gå tilbage i seng, du skal arbejde i morgen.' Men skuespilleren ville svare, at han ikke kunne sove.

Dansk stjernerapper taler ud om sin sygdom: - Troede, jeg skulle dø
Dansk stjernerapper taler ud om sin sygdom: - Troede, jeg skulle dø

Generelt var ’10 things I hate about you’-stjernen i dårligt humør, siger vennen og fortæller, at han savnede sin kæreste, han savnede sin familie, han savnede sin lille pige. Han var desperat efter at se hende, holde hende og lege med hende.

Han henviser til Heath Ledgers tidligere kæreste Michelle Williams og deres fælles på det tidspunkt toårige datter Matilda.

Selv om Heath Ledger vidste, det gik ned ad bakke, kunne han ikke stoppe med at tage pillerne, fortæller Gerry Grennell.

- Han sagde, 'jeg bliver nødt til at stoppe, det hjælper ikke, jeg har det ikke godt, de får mig til at få det endnu værre,' fortæller vennen og tilføjer:

- De hjalp ikke på hans parforholdsproblemer, de hjalp ikke på, at han savnede sin datter og de hjalp ikke på hans søvnproblemer – og det vidste han.

Djimon Hounsou, Heath Ledgers medskuespiller i ’The Four Feathers’ fra 2002, fortæller i dokumentaren, at han blev chokeret, da han så ham kort før hans død.

Chok-melding fra Michael Jacksons datter: - Min far blev myrdet
Chok-melding fra Michael Jacksons datter: - Min far blev myrdet

Han fortæller, han så Heath Ledger i New York. Han havde ikke set ham i et par år og tænkte: ’wow, Heath har virkelig forandret sig.' Men den måde, han havde forandret sig på, gjorde Djimon Hounsou bekymret.

Imens venner og kollegaer fornemmede hans desperation, fortæller hans søster, Kate Ledger, som angiveligt talte med broren op til tre gange om dagen, at stjernen forblev en ’glad dreng’ overfor familien, og at han ikke udviste tegn på ’undergang og tristhed’ i sine sidste uger.

Samtidig vidste hun, at hendes bror kæmpede med sygdom og advarede ham om ikke at blande medicin blot et par uger inden hans død.

Hun sagde til ham: 'du bliver nødt til at være meget forsigtig med at blande piller,' og han sagde bare, 'Katie, hallo, hvad tror du selv - selvfølgelig,' fortæller hun i dokumentaren.

Katie Ledger fortæller i dokumentaren, at deres sidste samtale var præget af godt humør.

Efter familietragedie taler farfaren ud: - Det hele ramlede for ham
Efter familietragedie taler farfaren ud: - Det hele ramlede for ham

Hun var i gang med at lave aftensmad, og de grinede. Så sagde han: ’jeg bliver nødt til at smutte, jeg ringer til dig omkring klokken 8.30 i morgen tidlig.' Det var deres sidste samtale.

Heath Ledgers mangeårige ven og agent Steve Alexander talte med skuespilleren aftenen før, han døde, og ligesom Kate Ledger fortæller han, at samtalen var munter.

Skuespilleren var i supermarkedet for at købe nogle ting til aftensmad, han ville lave den aften i lejligheden. De havde en god snak. Han lød glad, som om han havde det godt. Intet ud over det sædvanlige, fortæller vennen.

Heath Ledger i rollen som Ennis Del Mar og skuespiller Jale Gyllenhaal i rollen som Jack Twist i filmen 'Brokeback Mountain' fra 2005. Foto: HANDOUT
Det samme billede tegner hans anden nære ven og instruktør Matt Amato. Han fortæller, han talte med Heath Ledger den dag, han døde, og selvom han godt var klar over, hans ven arbejdede for meget, havde han stadig energi og humor.

De ville skrive sammen to eller tre gange om dagen og det sidste, skuespilleren sagde til Matt Amato var ’jeg vil gå ned og købe nogle cigs (cigaretter, red.)’ hvortil Matt Amato ville svare ’figs (figner, red.)’. De to havde nogle interne ordspil, og de ville sige dem som en kontinuerlig joke.

Gerry Grennel siger også, at det var åbenlyst, stjernen havde det dårligt, og han skulle have bedt Heath Ledger om at tage med ham tilbage til Irland i stedet for han var taget med ham.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-ejer scorer kassen efter...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx