Af Camilla Schouw Broholm - 03/09-17 23:04; Opdateret: 04/09-17 07:06

Japans prinsesse frasiger sig titel: Vil gifte sig med sin skolekammeratJapans prinsesse frasiger sig titel: Vil gifte sig med sin skolekammerat

Japans prinsesse Mako har valgt at frasige sig sin titel, så hun kan blive gift med sin store kærlighed.

storybild

Prinsesse Mako lader kærligheden sejre. (Billede: ATTILA KISBENEDEK)

Kærligheden sejrer!

Japans 25-årige prinsesse Mako har frasagt sig sin titel. I stedet valgte hun kærligheden, og nu skal hun giftes med en klassekammerat, hun mødte på universitetet.

Det bekræfter The Imperial Household til den japanske public service-kanal NHK.

Den helt specielle unge mand, der har fået prinsessen, er den 25-årige jurauddannede Kei Komuro, som prinsesse Mako mødte på det Internationale Kristne Universitet i Tokyo. Han arbejder i dag på et advokatkontor i Tokyo.

I dag skal kvinderne af den kejserlige familie opgive titlen, hvis de gifter sig med en borgerlig. I øjeblikket er der tyndet godt ud i den kejserlige familie, der har haft svært ved at finde naturlige tronarvinger de seneste år.

Prinsesse Mako er det ældste af fire børnebørn af den japanske kejser Akihito. Selvom det ikke er hendes far, der er arving til tronen, er det hendes lillebror, den 10-årige Hisahito, der skal være kejser en dag.

Kronprinsen i Japan er Naruhito, og han har kun én datter. Selvom regeringens ekspertpanel i 2005 anbefalede, at man lavede tronfølgeloven om, så Naruhitos datter Aiko kunne blive den næste regent, faldt forslaget til jorden, da Aikos fætter og Makos lillebror Hisahito blev født.

I juni godkendte japanske politikere en lov om, at kejseren kunne abdicere fra tronen. Nogle forudser, at kejseren træder tilbage i 2018 i en alder af 84 år, og gør han det, bliver han den første i over 200 år.

Den godkendte lov gælder dog kun for den nuværende kejser Akihito, og det ser ikke ud til at ændre ved ligestilling i tronfølgeloven eller give kvinder lov til at beholde den kejserlige titel efter ægteskab med en ikke-royal mand.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde og dreng kørt ned af...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx