Af - 03/04-17 20:10; Opdateret: 03/04-17 20:27

Wow! Her går Jason Watt for første gang i 17 årWow! Her går Jason Watt for første gang i 17 år

Racerkøreren Jason Watt oplevede for nylig noget, han ikke har prøvet i 17 år.

I videoen herover kan du se, hvordan det er ud, når Jason Watt tager sine første skridt siden ulykken i 1999. (VIDEO: DR) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Egentlig troede Jason Watt ikke, at det ville betyde noget særligt for ham at få lov til at prøve det apparat.

Han havde læst om det på nettet og hørt, at man kunne komme op at gå, men at det ikke ville gå særlig stærkt. Og lige hvad fart angår, skal der noget til at imponere en 47-årig racerkører, der har brugt størstedelen af livet i en køredragt og med højrefoden konstant hvilende på gaspedalen.

Politiker vejer 17 kilo: Derfor deler han sine nøgenbilleder med verden
Politiker vejer 17 kilo: Derfor deler han sine nøgenbilleder med verden

Men da Jason Watt for nylig fik chancen for at prøve et såkaldt exoskelet, der gør det muligt for lamme mennesker at gå, sagde han alligevel ja. Det skete i DR 2-programmet 'Moderne Mirakler', der bliver sendt mandag aften.

Her er Jason Watt vært og rejser rundt for at undersøge, hvad opfindere og lægevidenskab kan gøre for at hjælpe handicappede i dag. Exoskelettet virker ved, at man får et robotlignende 'skelet' monteret på kroppen og styrer sin gang via et armbåndsur.

Og som du kan se i klippet over denne artikel, blev Jason Watt til sin egen overraskelse overvældet, da han med hjælpe fra exoskelettet fik lov til at tage sine første skridt, siden han blev lam fra brystet og ned som 29-årig i 1999.

Kristian sidder i kørestol - Folk er alt for venlige
Kristian sidder i kørestol - Folk er alt for venlige

Over for metroxpress uddyber Watt og fortæller, at han havde undervurderet, hvor vild en oplevelse det var at gå igen:

- Jeg blev først overrasket over, hvor lavt der var til loftet. Men så fik jeg det som en 10-årig knægt, der kommer op på en voksens arm for første gang og tænker 'hold da op, hvor ser verden stor ud'. Jeg fik totalt flashback til barndommen, og oplevelsen blev på den måde meget større, end jeg havde regnet med, siger Jason Watt.

Lige så dyr som en bil
Det var på en skæbnesvanger oktoberdag i 1999, at Jason Watts liv på sekunder blev forandret for altid. Efter en fotosession med et motorcykeltidsskrift kørte Jason Watt galt på sin motorcykel på Amager. Han endte i en grøft med 50-60 kilometer i timen og landede på ryggen. Få dage efter vågnede han op på Rigshospitalet i København. Lam fra brystet og ned.

Lægefejl: Mand sad 43 år i  kørestol uden grund
Lægefejl: Mand sad 43 år i kørestol uden grund

Om det at tage skridt igen, fortæller Watt, at han lærte lidt mere af oplevelsen med exoskelettet, end han havde troet.

- Jeg har aldrig været bitter, og jeg vågner ikke op om morgenen og tænker øv. Men jeg blev alligevel mindet om, at der er andre mennesker, der har meget mindre end jeg, siger Jason Watt, der samtidig fortæller, at han havde det helt fint fysisk efter at have brugt sin krop på en måde, den ikke er helt vant til.

- En normal bivirkning kunne godt have været, at jeg ville blive meget svimmel, når blodet skal pumpes op i kroppen. Men det gik fint, og det har nok lidt at gøre med adrenalinen. Det ville være godt for mig at bruge exoskelettet en halv time om dagen, eller når jeg skal i Netto, siger Jason Watt.

Handicappet pige springer ud som undertøjsmodel: - Alle kroppe er smukke
Handicappet pige springer ud som undertøjsmodel: - Alle kroppe er smukke

Racerkøren har dog ikke lige tænkt sig at investere i et exoskelet lige foreløbig. Sådan et apparat står nemlig i 250.000 kroner, og Jason Watt siger med et glimt i øjet, at man altså kan få rimelig meget bil for de penge.

- Og i en bil, der sidder jeg jo ned og er lige så god som alle andre, siger Jason Watt.

'Moderne Mirakler' bliver sendt i aften - den 3. april - klokken 21.30 på DR 2.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx