Af - 22/04-14 18:26

'Borgen'-stjerne har 17 personer ansat til at styre karrrieren'Borgen'-stjerne har 17 personer ansat til at styre karrrieren

Birgitte Hjort Sørensen skød papegøjen da hun i 2010 gik ind i rollen som journalisten Katrine Fønsmark i 'Borgen'. Her fire år senere er der nemlig fuld gang i den internationale karriere.

storybild

(Billede: Hildur Maria)

På torsdag er skuespiller Birgitte Hjort Sørensen tilbage på det store lærred, når hun spiller svenske Mikael Persbrandts forsømte datter i Pernille Fischer Christensens drama 'En du elsker'.

Succes: 'Arvingerne' hitter i Norge
Succes: 'Arvingerne' hitter i Norge

Da metroxpress møder Birgitte over en kop kaffe og en snak om filmen, er der dog tale om en helt anden Birgitte, end den udgave der sidste forår tog til Fyn for indspille film.

Ballade på Borgen sender Thorning og co. i frit fald
Ballade på Borgen sender Thorning og co. i frit fald

I løbet af 2013 er Birgitte nemlig blevet en international stjerne. Sådan da. Hendes medvirken i 'Borgen' har i hvert fald givet hende fans over hele verden.

Borgen-stjerne slås med dæmoner og misbrug
Borgen-stjerne slås med dæmoner og misbrug

- Jeg sad i et fly på vej hjem fra Cape Town, da et ældre ægtepar spurgte, om ikke jeg var skuespiller. De var på vej hjem for at se 'Borgen'. Der var også en israelsk politiker, som stoppede mig i Londons undergrundsbane og syntes, jeg lignede en dansk skuespiller, remser hun op.

Barnaby kommer til København
Barnaby kommer til København

Birgitte har det seneste år rejst mellem Danmark og England for at spille teater, og det er også blevet en tur til Bulgarien, hvor hun spillede overfor Antonio Banderas.

- Da jeg uddannede mig som skuespiller, tænkte jeg jo ikke på forretningsdelen, men det er begyndt at fylde mere og mere. I løbet af det seneste år er mit team omkring mig vokset til 17 personer. Vi kunne næsten åbne et kontor med 'Team Sorensen', haha.

Der er altså sket meget siden Birgitte debuterede som receptionist i 'Ørnen' i 2005. Hun ved ikke(eller vil måske ikke sige), hvor hendes næste internationale eventyr går hen.

Hun har agenter i Hollywood og er klar til at rejse. Det eneste hun kan love, er at der ikke kommer flere sæsoner af 'Borgen'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx