Af - 10/09-14 17:47

Jokes fra dansk quizkonge sættes til salgJokes fra dansk quizkonge sættes til salg

Et kartotek fyldt med quizkongen Otto Leisners jokes er blevet sat til salg.

storybild

Tre kasser fylder de cirka 3.000 jokes, som i skrivende stund er oppe på 11.000 kroner på Lauritz.com. (Billede: Lauritz.com)

Har du altid drømt om at blive komiker, men kan ikke lige finde på gode jokes? Så har auktionshuset Lauritz.com lige den vare, du mangler. Det kræver dog nok, at dit publikum er lidt oppe i alderen.

Hæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemme
Hæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemme

Et imponerende kartotek bestående af cirka 3.000 jokes er nemlig blevet sat til salg - og forfatteren er ingen ringere end hele Danmarks quizkonge Otto Leisner.

De mange vittigheder fylder tre arkivkasser, hvori Otto Leisner sirligt har inddelt dem i kategorier som ‘sex’, ‘jobbet’, ‘politik’ og ‘kvinder’. Mange af dem er blevet brugt i diverse radio- og tv-programmer som ‘Fup eller Fakta’ og ‘H.O.P.L.A’, hvor den mangeårige entertainer var vært.

Just in case

Et eksempel på en af de mange Otto Leisner-jokes. Foto: Lauritz.com.

INGEN tør vurdere Wozzis forlovelsesring
INGEN tør vurdere Wozzis forlovelsesring

Hos Lauritz.com gav man i første omgang en forsigtig vurdering på 5.000 kroner, men siden auktionen startede i går, er buddene røget væsentligt højere op. I skrivende stund lyder det højeste bud på 11.000 kroner, men der er stadig knap seks dage igen.

- Det er svært at sætte en vurdering på, for det er ren liebhaver. Jeg tør ikke gætte på prisen, siger valuar Helle Kamvig fra Lauritz.com til BT.

Hun fortæller, at interessen for Otto Leisners jokes er vældigt høj. Der er således ti gange så mange søgninger på denne vare, som der er på andre specielle effekter.

Alle vittighederne er skrevet med maskinskrift, men Otto Leisners håndskrift er også at finde på mange af dem, hvis han har følt behov for at rette hist og her.

Millionerne ruller ind: Verdens mest sjældne tegneserie er på auktion
Millionerne ruller ind: Verdens mest sjældne tegneserie er på auktion

Otto Leisner gik på pension som 70-årig i 1987, og han døde i 2008 i en alder af 91 år. Hans hustru Ruth døde i juni i år, og det er parrets søn Kim, der nu sælger samlingen.

- Det var ærgerligt, hvis det skulle smides ud, så mig og min søster spurgte Lauritz.com, om det var noget, der var interesse for. Vi fik at vide, at der var mange, der samlede på den slags ting, fortæller han til BT.

Du kan følge med i auktionen - og eventuelt give et bud - her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Pølsevogn og dj: Sådan festede...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx