Af Jacob Wendt Jensen - 25/09-17 12:03; Opdateret: 25/09-17 12:35

Jan var kæmpe barnestjerne: - Det ødelagde migJan var kæmpe barnestjerne: - Det ødelagde mig

- Der er jo en grund til, at mange senere bliver 'hvide under næsen', eller sidder med en kanyle i armen.

storybild

Artiklen blev oprindelig bragt på BT.dk.

I 1960erne var Jan Priiskorn Schmidt den mest iøjnefaldende danske børneskuespiller i biograferne. Han hadede det så meget, at der skulle gå 45 år, før han ville tale om det.

Det er en forkvakling af et barnesind at blive kastet ind i filmverdenen. Børn bliver konfronteret med en verden, der er dybt mærkværdig, og det nedbryder dem. Det burde være forbudt, men jeg solgte billetter, og så kan alt åbenbart undskyldes.«

Talrige er de journalister, der siden 1972 har forsøgt at nå frem til Jan Priiskorn Schmidt, , der 21 år gammel forlod filmbranchen og smækkede med døren. Først i sine modne år har han fået helt »styr på sig selv«, som han siger.

Og nu får Berlingske, som det første medie, historien fra den i dag 66 år gamle, forhenværende skuespillers egen mund. Anledningen er hans bog »Barnestjernen fra bryggen«, der udkommer 27. september.

»De fleste barnestjerner bliver plukket noget tidligere end jeg, og man bør simpelthen ikke tro på de løgnehistorier, de fortæller,« siger Jan Priiskorn Schmidt, der blandt andet var Micky i »Sommer i Tyrol« fra 1964 og storebror Jan i de fire første film om »Min søsters børn«. En enkelt sengekantsfilm blev det også til.

»Der er jo en grund til at mange senere bliver »hvide under næsen« eller sidder med en kanyle i armen. Er der eksempler på, at det ikke går barnestjerner dårligt? Ikke mange...«

Læs resten af artiklen HER.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet kan næsten ingenting: Sådan...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
OL-stjerne anmeldt: Lille detalje på...
bt.dk
'Ung mor' indrømmer: Jeg tog stoffer
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx