Af - 09/01-17 18:17

Nikita og Twerk Queen svarer tilbage på nøgen-angreb: Derfor smider vi tøjetNikita og Twerk Queen svarer tilbage på nøgen-angreb: Derfor smider vi tøjet

Hvordan er man feminist på den rigtige måde?

Bildstrecke im Grossformat »

DR's tidligere udenrigskorrespondent, 67-årige Mette Fugl, satte i weekenden gang i debatten, da hun i et indlæg i Politiken angreb den nye bølge af feminister - helt præcis personlighederne Nikita Klæstrup, Louise 'Twerk Queen' Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen - for at være feminister på den forkerte måde, når de konstant smed tøjet i medierne.

- Hun (Nikita Klæstrup, red.) må hjertens gerne lade et bryst smutte i blitzlyset. Hun skal bare ikke kalde det feminisme, skrev Mette Fugl blandt andet.

Kendt journalist revser Nikita Klæstrup og hendes dybe kavalergang
Kendt journalist revser Nikita Klæstrup og hendes dybe kavalergang

Læs hele Mette Fugls indlæg HER (Kræver abonnement).

Hvorfor smider de så tøjet hele tiden, kan man spørge sig selv. Nikita Klæstrup, Louise 'Twerk Queen' Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen svarer nu Mette Fugl tilbage i et nyt debatindlæg i feminist-avisen Politiken.

Ekaterina Krarup Andersen, der underskriver sig kunstner og teolog, mener, at hun sagtens kan debatere emner som vold, sexisme og undertrykkelse, fordi hun har oplevet det hele.

Hun er født og opvokset i Rusland. I 1999 var hun blandt andet vidne til en terroraktion, hvor en bombe slog 124 mennesker ihjel. Da hun flyttede til København, oplevede hun at blive voldtaget utallige gange en nat efter en bytur, og hendes nu eksmand har udsat hende for psykisk og fysisk vold, skriver hun i debatindlæggets første del.

- Den bedste hævn er at leve og leve, som det passer mig. Hvis en hvid, heteroseksuel mand kan få lov at gøre noget, kan jeg også, skriver hun.

Nikita skælder ud på politiet: Det er en kæmpe fejl
Nikita skælder ud på politiet: Det er en kæmpe fejl

Nikita Klæstrup, der i indlægget titulerer sig retorikstuderende, skriver, at hun sagtens kan klare at blive bedømt på sit udseende. Hun er bare træt af, at det er det eneste, hun bliver bedømt på.

Hun mener heller ikke, at hun, som Mette Fugl skriver, er blind for andre klassiske feministiske problemstillinger som 'barsel', 'vold' og 'glaslofter'.

- Men du kan ikke sige, at vores kamp for luderen ikke har alt at gøre med sexisme, ligeværd og hverdagens undertrykkelse. Så Mette Fugl, gør dig endelig til dommer over, hvordan en rigtig feministisk kvinde skal opføre sig og se ud. Men kald det ikke feminisme, lyder det blandt andet fra Nikita Klæstrup.

Se de kendtes nytårsbilleder: Du gætter 'aldrig' hvem der viste underboob
Se de kendtes nytårsbilleder: Du gætter 'aldrig' hvem der viste underboob

Louise 'Twerk Queen' Kjølsen underskriver sig selv psykolog og forklarer til sidst i indlægget, hvorfor hun bruger twerking som feministisk virkemiddel:

- Det at ryste med numsen er feminisme, fordi praksissen udvider de kropidealer, vi dyrker i samfundet. Twerk udvider normerne for, hvordan kvinder kan performe deres seksualitet, og den giver kvinder et handlingspotentiale.

Læs hele indlægget HER.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

AC sables ned efter brøler:...
bt.dk
Vestager uddeler milliardbøder for...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx