Af Peter Ølholm Hansson - 28/08-17 21:11

Ekspert om nyt foto af Margrethe og Henrik: Læg mærke til det her Ekspert om nyt foto af Margrethe og Henrik: Læg mærke til det her

Et nye foto af dronning Margrethe og prins Henrik, som kongehuset har delt, er formentlig ikke tilfældigt sat op. Ifølge en kongehusekspert vil regentparret gerne sende et signal til den danske befolkning.

storybild

Regentparret vinker til danskerne. (Arkiv) (Billede: Keld Navntoft)

Der er umiddelbart masser af familieidyl af spore på det billede, som kongehuset søndag lagde op på dets Instagram-profil. På billedet sidder prins Henrik og dronning Margrethe sammen, mens kronprinsparrets fire børn, prins Christian og prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, står omkring deres bedsteforældre.

Med på billedet foran Fredensborg Slot er også prins Henriks hund Tilia, der for nylig fødte otte hvalpe. Og til lejligheden er både regentparret og børnebørnene udstyret med en hvalp i favnen.

Dermed ser det umiddelbart ud til, at roen har sænket sig efter en dramatisk periode i kongehuset. Den begyndte med et chok i starten af august, da kongehuset bekræftede, at prins Henrik ikke vil stedes til hvile ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke. Årsagen var, at han ikke mener, at han som prins bliver sidestillet med dronning Margrethe.

Søndag på Fredensborg Slot. Kongehuset

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den

Få dage efter interviewede Billed-Bladet og Se & Hør prins Henrik ved regentparrets residens i Cayx i Frankrig, hvor han blandt andet udtalte, 'at dronningen gør mig til narren'. En uge efter blev prins Henrik indlagt på Rigshospitalet med smerter i højre ben efter en ballonudvidelse i juli. Først over en uge efter blev prinsen udskrevet.

Ifølge kongehusekspert og historiker Sebastian Olden-Jørgensen lader det til, at regentparret med det nye billede gerne vil sende et budskab til danskerne, efter hele befolkningen blev vidne til en åbenlys krise i kongehuset. Nemlig at vi skal se dem som en kærlig og nær familie, som vi alle kan relatere til:

»Det er indlysende, at de vil demonstrere en familiær normalitet ved, at regentparret sidder sødt og bedstefaderligt ved siden af hinanden,« siger Sebastian Olden-Jørgensen, der noterer sig visse detaljer:

»Læg mærke til, at Henrik sidder i en afslappet, stribet skjorte. Var Fredensborg Slot ikke i baggrunden, og var der ikke en kongekrone og årstal på hundens kurv, kunne det ligne en hvilken som helst anden familie. Der er intet kongeligt ved dem her. Ingen smykker eksempelvis. De vil gerne signalere, at selv om alt andet sejler, så kører familielivet,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Det er hævet over rimelig tvivl, at Margrethe og Henrik har haft en svær periode. Skal vi tro på det her?

»Den her rene familieidyl er jo noget, prins Henrik hele tiden har sagt, at han godt ville. Han vil gerne have Margrethe men ikke dronningen. Han vil ikke defineres som prinsgemal i forhold til hende. Det er i den officielle del af deres forhold, at han føler sig dårligt behandlet,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Tror du det lykkedes at overbevise danskerne om, at alt er fryd og gammen?

»Vi kan i hvert fald sige, at de har kunnet finde sammen om den her situation. De er blevet enige om, at det her gør vi. Alt er ikke fryd og gammen i familien. Men det her er vellykket i forhold til at vise danskerne, at der er noget væsentligt, der fungerer. Et billede siger jo mere end tusinde ord,« siger Sebastian-Olden Jørgensen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks nevø afslører private...
bt.dk
Røde Kors med nødråb: 'Situationen er...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Fona-ejer trak millioner ud inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx