Af Ritzau - 12/11-16 21:15; Opdateret: 12/11-16 21:32

Tårevædet Medina modtager ærespris af musikbranchenTårevædet Medina modtager ærespris af musikbranchen

Den populære sangerinde kunne lørdag aften lade sig hylde på scenen ved Danish Music Awards.

storybild

Den danske sanger Medina er med tildelingen af årets ærespris ved Danish Music Awards kommet i selskab med de helst store navne. Blandt tidligere vindere er Thomas Helmig, Shu-Bi-Dua og Thomas Helmig. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Torben Christensen)

- Det kræver et særligt talent at kunne åbenbare storheden i de simple følelser for os andre. Og det kræver hårdt arbejde gang på gang og hit på hit – igennem et årti – at kunne tage os med helt ind i dine sange.

Sådan lød begrundelsen, da den samlede danske musikbranche med IFPI og Koda i front lørdag aften overrakte årets prestigefulde ærespris ved Danish Music Awards til hitmageren Medina.

Sangerinden, der står bag hits som "Kun for mig" og "Ensom", har i et årti fået danskerne til at synge med på sine danske popsange, der ofte handler om følelser. Netop dét blev hun belønnet for.

- Vi er hos dig, når du synger. Og vi møder livet med dig, når du taler om sorgen, glæden, jalousien og de andre stød, som vi alle sammen får på vores vej, lød det videre, mens en tydeligt rørt Medina kunne kigge ud over et jublende publikum i salen i Forum, hvor prisuddelingen lørdag aften fandt sted.

Sangerinden kunne ikke holde tårerne tilbage, da hitmageren Shaka Loveless og dj'en Morten gik på scenen for at hylde sangerinden med nogle af hendes egne hits.

Sangerinden Anne Linnet, der selv tidligere har fået æresprisen, holdt en følelsesladet tale for Medina og overrakte prisen.

Den prestigefyldte statuette er før gået til store navne som Tim Christensen, Shu-Bi-Dua og Thomas Helmig, men Medina melder sig ind i en lille klub af kvinder, der før har fået prisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx