Af David Andersen - 15/09-17 14:46

Fie Laursen indrømmer vold på sin blog: Nu risikerer hun strafFie Laursen indrømmer vold på sin blog: Nu risikerer hun straf

Man kan godt blive dømt for vold, selv om ingen har anmeldt det, siger ekspert. - Så må politiet henvende sig, siger Fie Laursen.

storybild

Guldtuben 2017. Fie Laursen. (Billede: Nikolai Linares)

»Den ene siger 'Fie Laursen, du så fræk, du skal bare kneppes', og jeg følte mig så fucking krænket og bange, men jeg bed tænderne sammen, gik op i ansigtet på fyren og sprayede ham i øjnene. De andre fyre trådte et skridt tilbage og sagde 'Slap af mand, stop!', og jeg valgte så at løbe tilbage imod natklubben, hvor min Uber var, og jeg kørte hjem. Den peberspray reddede måske lige mit liv.«

Sådan skrev bloggeren, reality-deltageren og sangerinden Fie Laursen forleden på sin blog om en ubehagelig oplevelse, som hun havde for et stykke tid siden. Hun skrev det i forbindelse med den verserende debat om, hvorvidt peberspray skal gøres lovligt, hvilket hun mener, det skal.

Men som loven er nu, overtræder man våbenloven blot ved at have en peberspray på sig, og det betragtes som grov vold, hvis man bruger den mod andre. Selv hvis manden, som hun sprayede, ikke har anmeldt Fie Laursen, kan hun straffes for det.

Professor i strafferet Jørn Vestergaard fra Københavns Universitet forklarer i en mail til metroxpress om reglerne på området:

'I princippet kræves der ikke nogen anmeldelse, for at politiet kan tage en sag op. Det samme gælder for anklagemyndigheden. Domstolene kan også dømme uden en anmeldelse, hvis anklagemyndigheden har rejst tiltale. Men både politi og anklagemyndighed prioriterer jo de knappe ressourcer, og følger jo ikke systematisk med i, hvad der foregår på internettet eller i medierne', skriver han.

Det er altså muligt for politiet at retsforfølge den 21-årige blogger, hvis de har lyst, men det bekymrer hende ikke, skriver hun til metroxpress via Messenger.

'Så må politiet henvende sig til mig ... lol. Men nej, jeg vidste ikke, det var strafbart, men altså', lyder det fra Fie Laursen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

AC sables ned efter brøler:...
bt.dk
Bendtners store kærlighed på...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Banedanmark efter forsinkelser landet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx