Af - 10/11-15 15:31; Opdateret: 10/11-15 16:30

Derfor hedder 'De unge mødre' altid noget med Natascha LineaDerfor hedder 'De unge mødre' altid noget med Natascha Linea

De er unge, de har børn og så har de to fornavne. Hvorfor egentlig?

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du synes, Kenya er lige fancy nok til din lille guldklump, men stadig savner inspiration på navnefronten, så var det måske en ide at skæve til 'De unge mødre'.

Kanal 4's reportageserie har siden 2005 nemlig leveret den ene stærke navn efter det andet i kategorien 'dobbelt fornavn'.

TV: Så mange graviditetstests tog Natascha Linea
TV: Så mange graviditetstests tog Natascha Linea

I den aktuelle sæson hedder de unge mødre: Natashca Linea, Nanna Mia, Nadia-Shila, Hannah Melissa og Amanda Sisse. Tidligere har der været Nanna Silje, Camilla Sophia, Michela Johanne, Natascha Nikita, Victoria Matilde og Malou Stella.

Men hvorfor er der egentlig så mange unge mødre med to fornavne?

Navneforsker på Københavns universitet Birgit Eggert har fået spørgsmålet flere gange. Hun har selvfølgelig ikke et klart svar, men forsøger:

- Kigger vi statistisk på det, er det kun det første fornavn, der kommer med i optegnelserne, så vi kan ikke se præcis, hvem det er, der har to fornavne. Danmarks statistisk har for nyligt lavet en rapport, der viser, at det de sidste mange år er blevet endnu mere populært med flere navne. Det er altså mere normalt i dag at have flere fornavne, de fleste vælger så kun at bruge det ene.

TV: Ærlige Malene: Så svært er det efter graviditeten
TV: Ærlige Malene: Så svært er det efter graviditeten

Birgit Eggert vurderer, at 'De unge mødre' som tv-personer har brug for at brande sig selv og derfor bruger det ekstra fornavn offentligt for at skille sig ud i mængden.

- Det kan være en måde at brande sig selv på. Enten bruger de begge fornavne eller også lægger de et ekstra til. Det kan alle jo gøre.


LÆS OGSÅ: Succes med at hjælpe unge mødre til en uddannelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx