Af - 15/01-14 17:31

Ekspert: Danskerne vil ikke være kendteEkspert: Danskerne vil ikke være kendte

Selvom det bugner af realityprogrammer og statistreklamer på tv, så gider danskerne slet ikke være kendte, viser ny måling

storybild

Danskerne gider slet ikke være kendte, viser ny undersøgelse (Billede: Polfoto)

Folk der vender sig om på gaden og rød-løber-arrangementer er ikke det, danskerne vil have. En undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress viser, at langt størstedelen af danskerne ikke har nogen interesse i at blive kendte. Professor i medievidenskab fra Københavns Universitet, Kirsten Drotner mener, at medierne giver et forkert billede af berømmelses-trangen hos danskerne, og især de unge:

»De unge er bange for at der er noget galt med dem, fordi de ikke vil være kendte. Jeg er i kontakt med mediebrugere hver dag, og det jeg hører de unge mennesker fortælle er, at de bare gerne vil have normale jobs som tømrere og pædagogmedhjælpere.«

DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv
DR3: Derfor bruger vi licens-kroner på reality-tv

Der har, ifølge Kirsten Drotner, altid været folk, der gerne vil stille op til diverse tv-programmer, for at blive hørt og set, men det er en misforståelse, at nutidens mange realityprogrammer er et tegn på, at danskerne ønsker at blive set:

»Den yngre del af befolkningen tænker mere over hvordan de fungerer i forhold til andre, og det er på grund af nutidens store debat om kendthed og individualisme. Mange synes, at realityshows er underholdende, men det er ikke ensbetydende med, at folk selv vil være en del af dem,« fortæller Kirsten Drotner.

Københavns Twitter-profil overtages af kendte
Københavns Twitter-profil overtages af kendte

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx