Af - 17/01-17 13:32

Ibi Støving deler vildt sygdomsbillede: Jeg var tæt på at miste livetIbi Støving deler vildt sygdomsbillede: Jeg var tæt på at miste livet

Tv-værtinden har et vigtigt budskab, hun håber billedet kan sætte fokus på.

storybild

Ibi Støving, tv-vært. (Billede: Kasper Palsnov)

For to år siden blev tv-værten Ibi Støvings forhold til livet forandret for altid.

Her blev hun kørt med ambulance til hospitalet med det, hun først troede var migræne, men som skulle vise sig at være langt mere alvorligt, end hun nogensinde havde kunne forestille sig.

Billede: Se Ibi topløs i poolen
Billede: Se Ibi topløs i poolen

- Sådan kan man også have det. For præcis 2 år siden i januar 2015 blev jeg kørt på Rigshospitalet i en ambulance med dobbelt nyresvigt og med et kreatinintal på 700. Det skal ligge mellem 50 og 70 for kvinder, indleder Ibi Støving sin fortælling til et billede af, hvor voldsomt hendes krop reagerede, da hendes nyrer pludselig satte ud.

Sådan kan man også have det. For præcis 2 år siden i januar 2015 blev jeg kørt på Rigshospitalet i en ambulance med dobbelt nyresvigt og med et kreatinintal på 700. Det skal ligge mellem 50 og 70 for kvinder. Det er ikke et tal der går ned hvis man får en sportsvand eller sidder i lotusstilling. Det ka man dø af. Alle affaldsstoffer løber tilbage i kroppen og forgifter dig langsomt. Så fik jeg en røvfuld medicin der skulle knuse mit immunforsvar og betændelser. Det ødelagde self mere end det. Nemlig alt det gode også. Og så ender man med at se ud som på billedet. Nemlig rigtig skidt. Men levende. Trods alt. Jeg var rædselsslagen for at miste mig selv og efterlade en lille dreng uden en mor. Hvis du er interesseret i at få et indblik i det at have en kronisk sygdom, at få en svedende lussing af livet, om organdonation og den vigtige debat der ligger i det - så gå ind på www.organdonation-ja-tak.dk - der får du den fulde historie. Vi skal passe på hinanden. 👐🏼🙌🏽❤️ #organdonationjatak #kronisksygdom #stillhere #insidecounts #nofilter #sick #cause #purpose PS : dette er ikke et medlidenhedstogt - Det er ren oplysning og "lad os se om vi ka hjælpe hinanden" 😘

A photo posted by Ibi Makienok ⛓ (@planetibi) on


Rikke Gøransson: Så 'kedeligt' var mit liv før 'Paradise Hotel'
Rikke Gøransson: Så 'kedeligt' var mit liv før 'Paradise Hotel'

- Det er ikke et tal der går ned hvis man får en sportsvand eller sidder i lotusstilling. Det kan man dø af. Alle affaldsstoffer løber tilbage i kroppen og forgifter dig langsomt. Så fik jeg en røvfuld medicin der skulle knuse mit immunforsvar og betændelser. Det ødelagde self mere end det. Nemlig alt det gode også. Og så ender man med at se ud som på billedet. Nemlig rigtig skidt. Men levende. Trods alt, skriver hun.

Hun har givet et længere interview til organdonation-ja-tak.dk, hvor hun fortæller nærmere om sin historie i håb om, den kan være med til at få folk til at tage stilling til organdonation.

Ibi Støving er knust over familietragedie
Ibi Støving er knust over familietragedie

Hvis du gerne vil tage stilling til organdonation, kan du læse mere om, hvordan du gør det på organdonation.dk.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hun følte sig oppustet i tre år:...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Advarer mod kokosolie solgt i hele...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx