Af - 07/02-16 08:27

Thomas Skov: Sådan kender du forskel på fastelavn og halloweenThomas Skov: Sådan kender du forskel på fastelavn og halloween

Søndag er det fastelavn. FAS-TE-LAVN. Ikke halloween selvom de to højtider minder utroligt meget om hinanden. Metroxpress har bedt DR-værten Thomas Skov om at forklare forskellen.

Bildstrecke im Grossformat »

Før du panisk farer hele byen rundt efter et græskar, så hjælper DR-vært Thomas Skov dig med en hurtig guide til, hvordan du i dag ved, at du er til fastelavn og IKKE til halloween. Til trods for de mange ligheder, er der alligevel forskel.

QUIZ: Modeuge eller fastelavn? Se om du kan se forskel
QUIZ: Modeuge eller fastelavn? Se om du kan se forskel

Først og fremmest:
- Halloween er der, hvor dem fra 'Frost' bløder. Det er der, hvor Anna og Elsa er døde. Så hvis du er til et arrangement, hvor Anna og Elsa er levende, så er du højst sandsynligt til fastelavn.

Fastelavn er:
- Der hvor man kan gå amok med en kølle. Du kan blive kattekonge. Det blev jeg meget som barn, men jeg kommer også fra en by, hvor det var nemt at blive. De 14-årige dystede mod de 8-årige, så var det ret nemt at vinde. Man skal slå katten af tønden indtil de andre begynder at kigge mærkeligt på dig.

Fastelavnsris:
- Det har jeg aldrig rigtig forstået. Jeg har et stående derhjemme med chokolade på, men jeg ved ikke hvorfor, det skal op på en gren og hænge.

Dress to impress... Ryan Gosling!
Dress to impress... Ryan Gosling!

Fastelavnsboller:
- Dem elsker jeg. Især hvis der er masser af creme i. Det mangler der klart til halloween, hvor der kun er græskar, og det gider man jo ikke spise.

Tivoli er lukket:
- Fastelavn er jo halloween light. Halloween er for voksne og eftersom børn ikke på eget initiativ går i Tivoli, har Tivoli måske ikke åbent.

Rasle ved døren:
- Til halloween kan man godt give en knytnæve lige i fjæset, for det er en del af udklædningen, det kan du ikke til fastelavn. Der er du nødt til at være sød.

TV: Den her babyelefant er SÅ træt af halloween
TV: Den her babyelefant er SÅ træt af halloween

Huskeliste

Fastelavn:
- Katten af tønden
- Fastelavnsboller
- Vinter
- Tivoli er lukket
- Fastelavnsris

Halloween:
- Græskar
- Spøgelser og uhygge
- Efterår
- Tivoli er åben
- Ikke nogen fastelavnsboller

LÆS OGSÅ: Stjernerne går halloween-amok: Du gætter aldrig hvem der gemmer sig bag masken

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx