Af David Andersen - 26/10-17 10:25

'Paradise'-deltager: Han slog sin mor ihjel, og jeg respekterer ham for det'Paradise'-deltager: Han slog sin mor ihjel, og jeg respekterer ham for det

Reality-deltageren Rikke Chili Rasmussen forstår ikke, at man i Danmark ikke må hjælpe andre med at begå selvmord.

storybild

Når en hund er døden nær, og lider, gør vi det humane og afliver den. Men når et menneske er i samme situation, gør vi alt for at holde det i live.

Den forskelsbehandling på dyr og mennesker undrer reality-personen Rikke Chili Rasmussen, som synes, at hundene har de bedste vilkår i den sammenhæng.

Det skriver hun på sin blog.

'Når det kommer til mennesker, vender vi 180 grader. Her synes mange, at det mest humane er, at holde mennesker i live for enhver pris og dette ønske om at holde mennesker i live vejer tungere end forståelsen for og ønsket om at ville herfra. Dette synes jeg ikke er den korrekte måde at tænke og behandle menneskeliv på', skriver Rikke, som er kendt fra tv-serier som 'Paradise Hotel' og 'For lækker til love'.

Det er en dansk sag fra nogle år tilbage, der gjorde indtryk på hende i en grad, så hun mener, at der er brug for et holdningsskift i Danmark til assisteret selvmord, når mennesker er så syge, at de ikke vil leve mere, og ikke selv kan tage sig af dage.

'Jeg glemmer aldrig en historie, jeg hørte som 19 årig. På daværende tidspunkt havde jeg en kæreste, hvis stedfar havde en rigtig god kammerat, som sad i fængsel. Manden havde slået sin mor ihjel. Hun var meget syg med uhelbredelig kræft og lå bare og ventede på at dø', skriver Rikke Rasmussen.

'Hun kunne intet, var ekstremt afkræftet, kunne ikke stå ud af sengen, fik sondemad, svingede ud og ind mellem bevidsthed og en koma-lignende tilstand og lå bare i smerter og ventede på at dø. Hun havde flere gange tigget personalet, venner og sin søn om at tage livet af hende, da hun ikke selv var fysisk i stand til det. Til sidst overgav sønnen sig og tog livet af sin mor', skriver hun.

Sagen gav hende en dyb respekt for sønnen, og overbeviste hende om, at den type medlidenhedsdrab skal gøres lovligt.

'Var jeg stod i samme situation som moderen, ville jeg også ønske at dø - og gerne meget før, så jeg kunne få en værdig død og tage afsked med mine kære på en god og ordentlig måde - så god som denne afsked nu end kan være'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
21 vanrøgtede hunde blev fjernet fra...
bt.dk
Forskere gør vildt fund ved lille ø:...
bt.dk
Ophidset Morten Wieghorst: Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx