Af - 12/05-14 14:04

Tidligere Kontant-vært taber injuriesagTidligere Kontant-vært taber injuriesag

Studieværten Kåre Quist må finde pungen frem, afgjorde Østre Landsret i dag.

storybild

Kåre Quist. (Billede: Polfoto/arkiv)

DR-vært Kåre Quist og tre andre DR-journalister blev i dag dømt for æreskrænkelser ved Østre Landsret.

De fire journalister Kåre Quist, Dorthe Vest Andersen, Sara Munck Andersen og Lisbeth Kølster var tilknyttet forbrugerprogrammet 'Kontant', der den 15. september 2009 omtalte Boligadministratorerne A/S og ejendomsadministrator Ole Ostenfeld i programmet 'Boligsnyd for millioner'.

Udsendelsen handlede om rådgiveres interesse i bevidst 'oppumpede' værdiansættelser af ejendomme og andelshaveres store tab som følge deraf.

Må til lommerne

De fire dømte skal hver betale 10 dagbøder af 1.000 kroner samt omkostninger for 50.000 kroner.

Derudover skal de betale Ole Ostenfeld og Boligadministratorerne A/S en samlet tortgodtgørelse på 100.000 kroner. På Østre Landsrets hjemmeside fremgår det desuden, at de fire journalister skal betale sagsomkostninger til Boligadministratorerne A/S for 171.900 kroner samt til Ole Ostenfeld for 209.400 kroner.

- De beskyldninger, der er indeholdt i DR's indslag Kontant på DR 1 den 15. september 2009 kl. 21.15 mod Boligadministratorerne A/S og Ole Ostenfeld for at have ”snydt, narret, fuppet, benyttet prispumper og løgn og for at have oppebåret et stiftelsesgebyr på 7 mio. kr. fra Andelsboligforeningen A/B Ringertoften”, kendes ubeføjede, lyder det i dommen.

Sagen var i byretten i 2011, hvor samtlige involverede blev frikendt, men Østre Landsret idømte altså i dag de fire journalister efter straffelovens paragraf 267 om injurier.

Kåre Quist er i dag studievært på TV Avisen.


Læs hele dommen her.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kioskejer sigtet for grov vold: Slog...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Lavede kæmpe brøler mod Messi:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx